alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Novice Nm

Z odjugo visoke vode?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2013 07:29

V prihodnjih dneh nas čaka odjuga oz. čez dan zelo visoke temperature za ta čas. Ker je ponekod še vedno visoka snežna odeja se bo slednja začela taliti, ali to pomeni tudi visoke vode?

Že prejšnji teden je zaradi odjuge močno narasla reka Kolpa, ki je poplavljala na Hrvaškem. V prihodnjih dneh v Sloveniji pričakujemo zelo visoke temperature. Ponekod je še vedno precej zajetna snežna odeja in ob tako visokih temperaturah, čez dan blizu 10 stopinj, se bo ta talila.

Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne bo na Primorskem in v vzhodni Sloveniji tudi pretežno oblačno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 stopinj C.

Jutri bo na Primorskem več oblačnosti, lahko bo ponekod tudi megleno. Drugod bo povečini jasno, zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -4, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od 6 do 11 stopinj C.

V četrtek in petek bo povečini jasno, le v jugozahodni Sloveniji bo v petek oblačno in ponekod megleno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Oba dneva bo precej toplo, s temperaturami blizu 10 stopinj Celzija.