Dlakavi jezik Svet24.si

Moškemu je na jeziku vzklil zelen 'kožuh'

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

alma merklin Njena.si

Slovenska pevka bo drugič postala mamica

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Novice

Višja strokovna šola podelila diplome

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2022 10:07

V sredo so bile v Športni dvorani Leona Štuklja s svečano prireditvijo podeljene diplome 177 diplomantkam in diplomantom vseh osmih višješolskih programov na Šolskem centru Novo mesto: Elektronike, Informatike, Kozmetike, Lesarstva, Logističnega inženirstva, Mehatronike, Strojništva, Varstva okolja in komunale.

Prireditev so s svojimi govori zaokrožili ministrica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport doktorica Simona Kustec, v. d. direktorica Občinske uprave Novo mesto dr. Jana Bolta Saje, direktor Šolskega centra Novo mesto doktor Matej Forjan ter ravnateljica Višje strokovne šole magistrica Dragica Budić. Slovesnosti so se udeležili tudi številni zunanji gostje z ministrstva in gospodarstva.

K svečanosti in prijetnemu glasbenemu vzdušju je pripomogel Big band Šolskega centra Novo mesto v zasedbi dijakov, študentov in profesorjev. Na podlagi znanja, prizadevnosti in spretnosti so bili imenovani tudi najboljši diplomatke in diplomanti po vsakem rednem in izrednem študijskem programu.

Višja strokovna šola ima močne temelje, ki se ne odražajo le z dosežki, dobrimi in merljivimi rezultati, ampak temeljijo tudi na poudarjanju dela s človeškimi viri. Zavedajo se, da bodo študentje vse znanje in spretnosti ponesli s seboj v gospodarsko okolje in ga tam povezali v konkretne delovne procese. Zato je njihova skrb za kvalitetno podajanje znanja, ki je praktično naravnano, še toliko pomembnejša.

Študentom so podali tiste spretnosti, na podlagi katerih se bodo lahko zmogli prilagajati številnim spremembam, ki so vse hitrejše in vse intenzivnejše, včasih tudi revolucionarne. Dobri odnosi, katerim so namenjali veliko pozornost, pa jim bodo predstavljali trden temelj in oporo.