sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

lesley-maxwell Odkrito.si

Babica razkriva: "Mladi fantje norijo za mojim ...

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Novice Novo mesto

VIDEO&AVDIO&FOTO: Dijaki bodo znanje pilili tudi na avtomobilu Audi Q7

Piše: STA/Radio Krka

Čas objave:
23.12.2019 22:54

Podjetje Porsche Slovenija je Šolskemu centru Novo mesto, ki izobražuje tudi avtoservisne tehnike, v okviru tehničnega sponzorstva in kot izobraževalni pripomoček danes predalo šolski avtomobil Audi Q7. Avta ni možno registrirati in uporabiti v prometu. Podjetju Porsche Slovenija je ga posredoval koncern Volkswagen.

Direktor Šolskega centra Novo mesto Matej Forjan je povedal, da bodo z omenjeno donacijo dijakom srednje strojne šole omogočili spoznavanje vgrajenih sistemov, sklopov in komponent. Na avtomobilu najvišjega cenovnega razreda z bogato dodatno opremo pa bodo lahko izvajali meritve tipičnih parametrov, simulirali vzdrževanje in popravila.

Tako bodo okrepili kakovost svojega izobraževanja, hkrati pa dijake navdušili z vozilom, ki vsakomur ni na voljo, je še dejal.

Podarjeno vozilo dijakom ne bo pomenilo le motivacijo, ampak jim bo predvsem omogočilo vajo raznih popravil sklopov podvozja, zavornega sistema in pogonskega sklopa, kasneje pa tudi diagnostike, je pojasnil vodja medpodjetniškega izobraževalnega centra Šolskega centra Novo mesto in tamkajšnji predavatelj Mitja Veber.

To pa ni edina tovrstna donacija. Novomeški Revoz jim je nedavno podaril 40 motorjev Renaultovega avtomobilskega modela twingo.

V Porsche Slovenija želijo s podobnimi donacijami mlade spodbudili za poklice v avtomobilizmu, predvsem za avtomehanike, kleparje in ličarje, je pojasnil direktor poprodaje družbe Porsche Slovenija Gregor Terglav. Šolam so do zdaj podarili deset različnih vozil, načrtuje pa še podobne donacije. Zavedajo se tudi pomena prehoda na električna vozila in da bodo morali v tej smeri storiti več.

Avto, ki ga je prejel novomeški šolski center, je približno 10 let staro in brez številke šasije. Namenjen je izključno šolskim potrebam in v cestnem prometu ni uporabno. Opremljen je z najnovejšimi sistemi za pomoč vozniku, v vozilo je vgrajen 4,2 litrski motor. Novo tovrstno vozilo bi stalo nekaj več kot 100.000 evrov.

Šolski center Novo mesto, ki sodi med največje tovrstne izobraževalne ustanove v državi, zadnje šolsko leto obiskuje nekaj manj kot 3150 dijakov. Tem je na voljo 33 različnih izobraževalnih programov. Center obiskuje tudi nekaj več kot 800 študentov.

Vodja medpodjetniškega izobraževalnega centra Šolskega centra Novo mesto Mitja Veber

O donacija avtomobila Audi


Direktor poprodaje družbe Porsche Slovenija Gregor Terglav

O donaciji avtomobila Audi