simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Park Bo-ram je pritegnila pozornost javnosti s svojim nastopom v Superstar K2 Odkrito.si

Žalost - nepričakovano preminula mlada pevka!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Znani zmagovalci programa VARNO NA KOLESU

Piše: R.K./M.K.

Čas objave:
12.04.2019 07:48

V Dolenjski in Zasavski regiji je največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu zbrala OŠ Bršljin in tako prejela donacijo v višini 300 €. Drugo najvišje število točk je zbrala OŠ Cerklje ob Krki, tretje OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Marjana Nemca Radeče pa je prejela priznanje za večletno sodelovanje v okviru projekta Varno na kolesu.

Prvo- in drugo uvrščeni OŠ sta se uvrstili v finalni izbor in se tako še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2018/19, glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade. Razglasitev bo potekala na veliki zaključni prireditvi, ki bo 23. maja 2019, v Ljubljani.

Vseslovenski program Varno na kolesu že sedmo leto opozarja najmlajše udeležence v prometu na potrebno prometno znanje, jih spodbuja k varni in samostojni vključitvi v promet ter uporabi kolesa iz vidika trajnostne mobilnosti. Letos projekt združuje več kot 3.300 učencev iz 90 slovenskih osnovnih šol. Na OŠ Bršljin je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu povabljenih 645 šolarjev iz 18 lokalnih osnovnih šol.

Predstavnik organizatorja programa Varno na kolesu, Bojan Žibert iz družbe Butan plin, izpostavlja: »S projektom želimo mlade seznaniti s pomenom prometne varnosti in znanja za življenje. Največja nagrada je zagotovo, ko pridejo vsi ti učenci varno domov. Sodelujoči šolarji nas vsako leto znova navdušujejo z veliko mero ozaveščenosti o potrebni previdnosti v prometu. Seveda pa glavnino dela v okviru projekta opravijo učitelji na šolah, ki učence usmerjajo, poučujejo in spodbujajo njihovo ustvarjalnost

Da so šolarji navdušeni nad projektom in se ga vsako leto veselijo, potrjujeta tudi Vilma Petelin in Irena Gole, učiteljici z OŠ Bršljin, ki pri projektu Varno na kolesu sodeluje že peto leto: »Varno na kolesu je program, pri katerem prometne vsebine spoznavamo z različnimi pristopi. Z učenci raziskujemo, se učimo in iščemo ideje, kako se učiti na zabaven in drugačen način. V sproščenem in dinamičnem vzdušju ustvarjamo videoposnetke, igre, kvize in hkrati pridobivamo različna znanja in spretnosti z vseh področij (od načrtovanja in raziskovanja do analize prometnih situacij). V vseh letih našega sodelovanja se je program nadgrajeval in nam omogočal, da pokažemo našo ustvarjalnost ter nas spodbujal k iskanju in uporabi novih možnosti za izražanje.« 


Prireditev za za Dolenjsko in Zasavsko regijo se je letos odvijala na OŠ Bršljin, kjer so pripravili pester program, po predaji priznanj in nagrad sodelujočim šolarjem ter zahval učiteljem pa so se vsi preizkusili v različnih prometnih aktivnostih, ki jih je pripravila Agencija za varnost v prometu, in se pridružili predstavitvi Policije. Za dodatno zabavo na pravem kolesarskem trenažerju so poskrbeli še predstavniki Kolesarskega kluba Adria Mobil. Prireditve se je poleg vseh sodelujočih učencev in učiteljev iz regije udeležila tudi Marta Novak z Zavoda za šolstvo in šport, ki je skupaj z Bojanom Žibertom podelila nagrade vsem sodelujočim.