princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

nik mujanovic Ekipa24.si

Sodišče izdalo začasno odredbo v sporu velikega...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

Novice Žužemberk

VIDEO: Tekma ognjenih risov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.05.2013 12:05

Prostovoljni gasilci iz Žužemberka jutri prirejajo elitno tekmovanje gasilskih dvojic, tekmo ognjenih risov imenovano Fire Combat. Proga je sestavljena tako, da se tekmovalec sreča z nalogami, katere gasilci mnogokrat izvajajo na intervencijah.

Tekmovanje se bo pričelo ob 9. uri zjutraj in bo trajalo vse do 18. ure, saj imajo prijavljenih že 46 ekip iz vse Slovenije.

Gre za svojevrsten spektakel, še posebej zato, ker je to prvo tekmovanje v novoustanovljeni Zvezi organizatorjev tekmovanj gasilskih dvojic (ZOTGD). Med devet ustanoviteljev zveze je zapisano tudi Prostovoljno gasilsko društvo Žužemberk. Tekmovanje, ki se bo odvijalo na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk, šteje za točke državnega prvenstva, razdeljeno pa je v pet kategorij (A, B, C, D, E).

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, saj imajo postavljene šotore, domači gasilci pa bodo poskrbeli tudi za hrano in pijačo za vse tekmovalce in obiskovalce!

Opis tekmovanja Fire Combat

Fire Combat je atraktivno, fizično naporno in tehnično zahtevno gasilsko –športno tekmovanje gasilskih dvojic. Od tekmovalca zahteva poznavanje gasilske taktike, dobro kondicijsko pripravljenost, spretnost in pogum. Tekmovalec se na tekmovalnem poligonu sreča z nalogami, podobnimi tistim, s katerimi se gasilci srečajo na intervencijah. Tekmovalca sta opremljena z vso opremo namenjeno reševanju v najhujših intervencijah (gasilska zaščitna obleka, dihalni aparat, maska, čelada, varnostni pas za reševanje iz višin). Tekmovanj se udeležujejo številne ekipe iz vse Slovenje, nekaj ekip tudi iz sosednje Hrvaške.


Kategorije:
A – moški do 30 let
B – moški do 40 let
C – moški nad 40 let
D – mešana ekipa
E – ženska ekipa


Vodja tekmovanja Peter Košiček


Fire Combat Šenčur 2012 - Nastop ekipe Panter PGD Žužemberk