jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

doncic Ekipa24.si

Kje je Luka? Slovenski zvezdnik že v svojem ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Izzivi komunikacije z različnimi javnostmi

Piše: Radio Krka/M.K.

Čas objave:
27.02.2020 09:10

Na Fakulteti za ekonomijo in informatiko ter Fakulteti za poslovne in upravne vede Univerze v Novem mestu je včeraj potekala Okrogla miza z naslovom Izzivi komunikacije z različnimi javnostmi.

Monika Gabrič Simon, svetovalka za odnose z javnostmi na Mestni občini Novo mesto, je razkrila, kako je potekalo krizno komuniciranje z obilico jeznih občanov ob sekanju drevoreda na Glavnem trgu v Novem mestu. Poudarila je, da si želi večjega sodelovanja mladih občanov. Maja Žunič Fabjančič iz regijskega NVO centra pa je poudarila pomen osebne izkušnje pri
zmanjšanju stereotipnega komuniciranja. Zato Društvo za razvijanje prostovoljnega dela veliko pozornosti namenja delavnicam, na katerih mladi komunicirajo s predstavniki marginaliziranih družbenih skupin. Irena Potočar Papež, ki ima obilo izkušenj na področju korporativnega komuniciranja, je opozorila, da je treba razrešiti komunikacijski vozel čim prej, ko se čustva poležejo, in na pravi način: dostojanstveno, brez obtoževanja, napadanja, groženj, poniževanja in ovinkarjenja. Zelo pomembna pa je tudi sprotna pozitivna komunikacija. Ko želimo kaj oziroma koga pohvaliti, to tudi naredimo. Iskrena pohvala naj se nikoli pod mizo ne val’a.