izgorelost Svet24.si

Izgorelost – ko pritisk dela vodi v ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Samanta in Mate Njena.si

Ljubezen na vasi: Kmet nove sezone očaran nad ...

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Novice

Veselo v šolo riše nasmehe na obraze belokranjskih otrok

Piše: R.K.

Čas objave:
10.06.2024 13:50

Medtem ko se letošnje šolsko leto počasi zaključuje in šolarji z nestrpnostjo pričakujejo poletne počitnice, se mnogi starši že soočajo s skrbmi glede nakupa šolskih potrebščin in delovnih zvezkov. Čeprav na nekaterih šolah nudijo pomoč pri sofinanciranju delovnih zvezkov, je za številne družine nakup teh potrebščin še vedno velik finančni zalogaj.

Že sedmo leto zapored poteka projekt VESELO V ŠOLO, katerega cilj je zbrati sredstva za nakup delovnih zvezkov za učence od 4. do 9. razreda belokranjskih osnovnih šol iz socialno šibkih družin. Projekt vodi Črnomaljka Rozalija Gršič v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Metlika, in je naletel na pozitiven odziv tako staršev kot šol.

Sedem Let Uspeha in Podpora Skupnosti
»Projekta sem se lotila z jasnim ciljem – pomagati otrokom, katerih starši delajo za minimalno plačo, otrokom enostarševskih družin in tistim, katerih starši zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo najti zaposlitve,« pojasnjuje Rozalija Gršič. Dodaja, da so v preteklih letih številni učenci iz belokranjskih šol že prejeli pomoč, nekateri izmed njih pa sedaj že zaključujejo srednje šole in nadaljujejo študij. »Pozivam vse, da po svojih najboljših močeh prispevajo in donirajo sredstva za učence osnovnih šol, saj se starši zaradi tega odpovedujemo marsičemu,« pravi Gršičeva.


Skupnost v Pomoč
Projekt VESELO V ŠOLO pa Gršičeva ne vodi sama, ampak s podporo Društva prijateljev mladine Metlika, neprofitne organizacije, ki izboljšuje kakovost življenja otrok in mladine v lokalni skupnosti. »Projekt je nastal iz želje po zmanjšanju stisk, s katerimi se soočajo številne družine ob začetku šolskega leta. Ponosni smo, da smo prepoznani kot zaupanja vredna organizacija,« pravi Alenka Muc, predsednica DPM Metlika. Dodaja, da ima Rozalija Gršič ključno vlogo pri pridobivanju donatorjev in zbiranju sredstev ter delovnih zvezkov. Poleg tega je organizirala tudi dobrodelne koncerte s srečelovom, s čimer je še dodatno obogatila projekt. »Hvaležni smo vsem, ki podpirajo projekt in prispevajo k svetlejši prihodnosti naših otrok,« poudarja Muc.

Podpora Šol
V projekt so vključene številne belokranjske šole, med njimi tudi OŠ Vinica. Ravnateljica Ines Žlogar pravi, da že vrsto let pomagajo staršem pri zagotavljanju brezplačnih delovnih zvezkov. »Pozdravljamo takšne projekte, ki pomagajo premostiti socialno-ekonomske stiske družin. Tako je veliko bremena odvzetega staršem, počitnice pa so za marsikoga lepše,« pravi Žlogarjeva in dodaja, da je hvaležna Rozaliji Gršič, ki se vsako leto neumorno trudi za šolarje.