408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

pcr-testiranje, test, stanežiče Necenzurirano

Zakaj lačni Jug ne verjame sitemu Švabu (PREJELI...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

kmetija-2023, david, družina Njena.si

Kmetija: Ste presenečeni nad Davidovo družino?

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

Novice

Večer zgodb v Knjižnici Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
20.11.2023 10:31

November je mesec, ko splošne knjižnice po Sloveniji praznujejo svoj dan in teden. Letošnje praznovanje, ki poteka med 20. in 25. novembrom 2023, se je začelo z včerajšnjim dogodkom, 16. novembra 2023, ki so ga pripravile v sodelovanju s Fakulteto za turizem, Univerze v Mariboru.

Osrednja tema dogodka je bila komunikacija, ki jo je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavila direktorica Knjižnice Brežice, mag. Tea Bemkoč. Izr. prof. dr. Jasna Potočnik Topler je uvodoma spregovorila o svoji koroški dediščini in prežihovstvu ter nadaljevala s pesmijo Nočem avtorja Ferija Lainščka, prehajajoč na temo komuniciranja v vsakdanjem življenju.

Udeleženci so lahko prisluhnili različnim vidikom komuniciranja, kot so vloga humorja, značilnosti uspešne komunikacije, zakonitosti pisanja sporočil, vloga govorne kulture in nastopanje. Posebej zanimive so bile pet korakov priprave in izvedbe govora po Aristotelu.Dogodek je nato prešel na področje komuniciranja v turizmu z omembo knjige "Travel Writing for Tourism and City Branding: Urban Place Writing Methodologies", ki sta jo napisala Charlie Mansfield in Jasna Potočnik Topler. Študenti Fakultete za turizem so nato s potopisnim pripovedništvom predstavili zgodbe krajev, iz katerih prihajajo, ter vplivnostno komuniciranje v povezavi z Instagramom.

Sledila so lokalna doživetja s sevniškimi zgodbami, predstavitvijo zgodbe tamkajšnjega grba in zgodbe o divanu z domačega gradu. Dogodek se je zaključil s povabilom v Sarajevo in Beograd ter poudarkom, da lepa beseda nikomur ne preseda, dobre zgodbe pa bogatijo naša doživetja. Skupno popotovanje je bilo prijetno in poučno.