DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Novice

Včeraj večkrat posredovali gasilci

Piše: R. K.

Čas objave:
06.07.2022 09:41

Po poročanju SPIN so včeraj gasilci posredovali v občinah Sevnica, Krško, Novo mesto in Metlika. Na nekaterih območjih naravno okolje ni več požarno ogroženo.

Včeraj ponoči okoli 2. ure se je v industrijskem obratu v Veliki vasi, občina Krško, zaradi okvare delovnega stroja pričelo kaditi. Zaradi dima se je sprožil požarni alarm. Gasilci PGE Krško so prezračili prostore in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Prav tako je pri naselju Srednik v občini Sevnica zaradi udara strele včeraj ponoči okrog 4. ure zagorel drog elektro napeljave. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjanž.

Ob 13.08 so v Velikih Brusnicah, občina Novo mesto, občani opazili osebo v vodnjaku. Iz vodnjaka so osebo potegnili občani pred prihodom gasilcev GRC Novo mesto in PGD Brusnica, ki so nato nudili pomoč pri oskrbi reševalcem NMP Novo mesto. Oseba je na kraju umrla.

Na Vinogradniški cesti v Metliki je ob 12.15 počila vodovodna cev. Voda je zalila pritlične in kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Metlika so iz prostorov izčrpali in posesali okoli 20 kubičnih metrov vode.

Ob 15.04 sta na glavni cesti pri Logu v občini Sevnica trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Sevnica so kraj zavarovali, odklopili akumulatorja, zavarovali kraj pristanka helikopterja, z vozišča odstranili vozili, očistili vozišče, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli, v UKC Ljubljana pa je poškodovanca prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor. 

V občinah na območju nekaterih izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje, med njimi na območju izpostav Novo mesto in Brežice, je z včerajšnjim dnem prenehal veljati razglas o veliki požarno ogroženosti naravnega okolja. Pri kurjenju v naravi še vedno velja posebna pazljivost, odpravili bodo le poostren nadzor.