goreči avto Svet24.si

Udeleženca dirke po avtocesti zgorela v svojem ...

Carlos_X_de_Francia_(François_Gérard) Svet24.si

Nad Novo Gorico počiva edini francoski kralj, ...

4bb58d06-ff38-464d-b974-1606991d635c Necenzurirano

Hrvaški naskok na zdravstvo: kupili kliniko ...

sds trstenjakova prostori pl Reporter.si

To so novi prostori, ki jih je Janša kupil za SDS...

Elšnik Delius Ekipa24.si

Razkrivamo: Vodstvo Olimpije prižgalo rdečo ...

ljubezen-na-vasi, jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jože šokiral uporabnike TikToka

roglic Ekipa24.si

Roglič z zlomljenim vretencem, iz Nemčije pa ...

Novice

Varnostni sosvet o incidentu na OŠ Velika Dolina

Piše: R.K.

Čas objave:
19.06.2024 07:10

Včeraj se je na 2. seji sestal Varnostni sosvet, ki je bil konstituiran 29. maja na po podlagi sklepa Občinskega sveta občine Brežice. Člani so obravnavali incident na OŠ Velika Dolina.

Članice in člani brežiškega Varnostnega sosveta so se sestali z namenom obravnave incidenta na OŠ Velika Dolina in o širši problematiki reševanja romskega vprašanja na območju občine Brežice, ki je v zadnjih letih povezano z vse več nasilnimi dejanji. Na seji je bil sprejet tudi Poslovnik Varnostnega sosveta Občine Brežice.

Na seji so sprejeli tri sklepe in sicer, da se pospešijo vse aktivnosti k razrešitvi primera nasilja na Osnovni šoli Velika Dolina z rezultatom, da se povzročitelja kaznivega dejanja odstrani iz šolskega okolja. Strinjali so se tudi, da je potrebno zagotoviti dodatne kadre na Centru za socialno delo Brežice in Policijski postaji Brežice in pozvali bodo Vlado RS, da prične s sistemsko rešitvijo romske problematike.

Župan Ivan Molan je še dodal, da je na podlagi poslanega vabila pristojnim ministrom na srečanje v Občini Brežice in seznanitvijo z incidentom na OŠ Velika Dolina in o nezmožnosti zagotavljanja varnosti v šolskem prostoru prejel odziv ministrstva za vzgojo in izobraževanje, ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter iz ministrstva za notranje zadeve. Na podlagi tega se bo Varnostni sosvet ponovno sestal v četrtek pred izredno sejo Občinskega sveta, na katerem bodo sodelovali državni sekretarji iz omenjenih ministrstev. Na sejo bo povabljeno tudi tožilstvo.