policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

aleksandar vucic marta kos pf pl Reporter.si

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

jasmin-cerić Njena.si

Jasminov žalosten razlog za vstop v Kmetijo in ...

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Novice Semič

V&F: Božični koncert

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.12.2012 10:57

Vsako leto na Štefanje KD Orel pripravi z mešanim mladinskim zborom sv. Štefan božični koncert. Letos zbor praznuje 25- letnico delovanja.

V prvem delu koncerta bo nastopil Mlajši mešani zbor Župnije Semič pod vodstvom Gašperja Banovca in Helene Konda, v drugem delu koncerta pa so poslušali MPZ Sv. Štefan.

Pred 25 leti, leta 1987, je bil na pobudo takratnega semiškega kaplana Marka Pajka ustanovljena moška pevska skupina za potrebe petja pri bogoslužju. Ustanovni člani so bili: Ivan Plut, Slavo Cesar, Ivan Oberstar, Tine Plut, Slavo Konda, Stanko Golobič in Stanko Plut. Skoraj vsi so še danes člani zbora.

Skupina se je hitro okrepila in ustanovljen je bil MPZ Sv. Štefan. Po odhodu kaplana in pevovodje g. Pajka iz Semiča, je skupino eno leto vodil Marko Krečič iz Ljubljane, nato pa je polnih trinajst let zbor vodila Črnomaljka Agata Judnič (por. Ahdali). Moški pevski zbor sv. Štefan pa sedaj že deset let vodi Martin Kobe.

Repertoar zbora obsega pesmi, ki pokrivajo vse dele cerkvenega leta. Večino priredb pesmi pa pripravi kar njihov zborovodja, Kobe. Zbor poje pri maši enkrat mesečno, udeležuje pa se tudi prireditev, ki jih organizira KD Orel Semič, cerkvene pevske revije, ter gostovanj izven župnije (Postojnska jama, Raka, Trst). Predsednik zbora je Franc Jakofčič.