Marjan Šarec Svet24.si

Ruski vohun se je približal slovenskemu ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marko Milosavljević Njena.si

Marko po eksperimentu: To, kar se dogaja, je ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Novice

V Trubarjevem domu upokojencev gasilska vaja

Piše: R.K.

Čas objave:
04.11.2022 13:43

V sklopu letošnjega meseca požarne varnosti je v petek, 28. oktobra v Loki pri Zidanem mostu potekala občinska gasilska vaja.

Pri izvedbi gasilske vaje z naslovom "Gašenje požara in reševanje v Trubarjevem domu ukopojencev v Loki pir Zidanem mostu"" v organizaciji Gasilske zveze Sevnica so sodelovali pripadniki prostovoljnih gasilskih društev iz celotne občine, Poklicna gasilska enota Krško, Policijska postaja Sevnica, Zdravstveni dom Sevnica in Trubarjev dom upokojencev.

Kot prvi so se na poziv na intervencijo odzvali v domačem PGD Loka pri Zidanem Mostu, sledili so še Propstovoljno gasilsko društvo Sevnica in ostala društva iz Gasilske zveze Sevnica ter Poklicna gasilska enota Krško, ki je sodelovala pri gašenju požara in reševanju z višin.

Poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič se je skupaj s predsednikom Gasilske zveze Sevnica Vinvencem Knezom, županom Senice Srečkom Ocvirkov in direktorjem Trubarjevega doma upokojencev Robertom Potočnikom v sklepnem delu uspešno izvedene vaje vsem sodelujočim zahvalil za sodelovanje. Izvedena vaja je bila pomemben preizkus usposobljenosti enot in prilagoditve zaščite in reševanja na tako zahtevnem objektu, kot je dom starejših občanov.