primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Trebnje

V Trebnjem o kolesarstvu in kolesarskih stezah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.08.2015 05:47

V trebanjski občini kolesarski zanesenjaki pogrešajo ustrezno prometno ureditev, s katero bi povečali varnost kolesarjev v prometu. O tej problematiki bodo spregovorili na današnji okrogli mizi.

V občini Trebnje praktično ne obstajajo kolesarske steze, čeprav je tam kar nekaj ljubiteljev kolesarstva, ki delujejo na organizirani ravni.

Tudi številni mladi in otroci se še vedno, kljub internetu in elektronskim napravam, radi odpravijo na kolo. Julijska prometna nesreča, ki je terjala življenje dveh kolesarjev pa je ponovno pokazala na ranljivo skupino v prometu in nujnost ukrepanja oz. povečanja preventive ter postavitev vsaj osnovnih oznak na cestišče v obliki kolesarskih stez.

Zato trebanjski DSD danes ob 19. uri pripravlja okroglo mizo o kolesarskih stezah, ki bo v prostorih na Golievem trgu 1 v Trebnjem.

Na okrogli mizi, ki jo bo vodil predsednik DSD Trebnje Gregor Kaplan, bodo sodelovali podpredsednik Kolesarske mreže Slovenije in predsednik KMM Josip Rotar ter predstavniki Kolesarske mreže Novo mesto in Kolesarskega društva Gorenje Ponikve. Spregovorili bodo o svojih o izkušnjah in delu, predstavili nekaj informacij pristojnih organov in centrov o kolesarstvu, uporabi koles in prometnih nesrečah ter infrastrukturi, ki je namenjena kolesarjem v občini Trebnje. Ob koncu bodo oblikovali sklepe za predlog ureditve kolesarskih stez v občini Trebnje.

Predsednik trebanjske DSD Gregor Kaplan o razlogih za okroglo mizo