krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice

V Straži bodo podelili občinska priznanja

Piše: R.K.

Čas objave:
22.04.2022 09:47

Občina Straža praznuje danes svoj občinski praznik v spomin na 22.april leta 1878, ko je Vavta vas dobila šolo in je v njej stekel pouk.

Na osrednji večerni slovesnosti, ki bo ob 19. uri v straškem hramu kulture, bodo podelili tudi letošnja najvišja občinska priznanja. Župan Dušan Krštinc je povedal, da bodo priznanje Alojzija Pirca za dosežke na področju društvenega in humanitarnega dela podelili Stanetu Zupančiču iz Rumanje vasi, in sicer za njegovo dolgoletno delu v prostovoljnem gasilstvu in aktivno delovanje v župnijski Karitas.

Priznanje Franca Červana pa bo letos prejel Damjan Jerman za dosežke na športnem področju. Njegov prispevek na športnem področju se kaže v uspešnem vodenju športno rekreativnega društva Breza, ki združuje ljubitelje balinanja, kolesarstva, streljanja, pohodništva in izletov.

Podelili bodo tudi 6 županovih priznanj. Ta bodo prejeli Helena Murgelj, Danijela Barbič, Anica Foršček in Andreja Radešček ter Društvo upokojencev Straža ob 40 letnici delovanja ter Lekarna Straža, ki obeležuje 25-letnico obstoja.

Župan Straže Dušan Krštinc o nagrajencih