alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Trebnje

V sredo II. trebanjski punt, v petek straški

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.12.2012 18:04

V Trebnjem bo v sredo, 19. decembra, ob 15.30 uri, zgodil protest, imenovan 2. trebanjski punt! So zapisali organizatorji.

Protestniki se bodo nekaj minut pred 15.30 uro zbrali v parku pred občino, od koder se bodo odpravili proti občini, kjer se bo ravno ob isti uri (15.30) začela 16. redna seja.

Tudi tokrat želijo z mirnim protestom protestirati zoper vse politike, ki so v kakršnekoli kazenskem postopku, prvenstveno pa zoper trebanjskega župana Alojzija Kastelica, ki je edini v Sloveniji celo pravnomočno obsojen.

Posebnost 16. redne seje bo tudi v tem, da je za drugo točko župan napovedal glasovanju o zaupnici, s katero želi ljudem spet vreči pesek v oči, vso odgovornost pa zvaliti na svetnike, ki bodo spet morali glasovati zanj, v kolikor ne želijo, da jih briše oz. črta s seznama prejemnikov takih ali drugačnih dobrin.

Mimogrede, iz medijev smo celo zasledili mnenje Ministrstva, da je glasovanje o zaupnici županu zgolj politični akt, ki nima nobene pravne podlage, župan pa je trdil ravno obratno.

S protestom želimo tudi spodbuditi svetnike županove koalicije (ki sestavljajo večino v OS), naj končno glasujejo v dobro kraja in obsojenemu županu za vedno izrečejo nezaupnico.


V imenu vseh Trebanjcev, ki si želijo resničnega napredka občine in poštenega vodjo,

FB skupina »Alojzij Kastelic, odstopi s položaja župana občine Trebnje"

FB Skupina »Alojzij Kastelic, odstopi s položaja župana občine Trebnje«šteje že 876 članov. Naj dodamo, da se je prvega trebanjskega punta, ki je potekal minuli petek, udeležilo okoli 100 ljudi, veseli pa predvsem dejstvo, da so drugi punt za ta dan napovedali protestniki sami, s čimer se v skupini strinjamo, zato smo ga že takoj naslednji dan tudi uradno napovedali.

Ob tej priložnosti se tudi zahvaljujemo vsem, ki ste se udeležili punta in z mirnimi protesti dokazali, da si ne želimo škandalov ali medijske prepoznavnosti, temveč zgolj pravico. Hvala tudi policistom in medijem za korektnost!

Oglasili so se nam tudi Iz Straže, ki pa so napisali:
Kulturno politično društvo Svoboda vabi na protestni shod, ki bo v petek, 21.12 ob 16 h pred občino v Straži. S shodom bomo izrazili nasprotovanje sedanjim razmeram v državi in se priključili v podporo zborovanjem v državi in Evropi. Shod bo miroljuben in načelen, na njega pa vabimo občane, ki se zavedajo, kaj nam je prinesla država v dvajsetih letih samostojnosti, ki to ni. Na shod bomo prinesli transparente proti krivičnemu sistemu in njegovim vladarjem. Prebrali bomo tudi protestno poslanico. Začelo se je v Mariboru, končati se mora v vseh 229 občinah.

Obveščeni; krajevna organizacija ZB, Društvo upokojencev in LK Straža. Pričakujemo, da boste tudi vi javno izrazili svoj protest.