sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

gregor-fabrici Njena.si

Kmetija: To dekle je velika ljubezen srčnega ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice

V soboto odprtje teras po vsej državi

Piše: STA

Čas objave:
21.04.2021 21:12

Vrtovi in terase gostinskih lokalov se bodo v soboto lahko odprli po vsej državi, v regijah na rumenem seznamu bodo lahko obratovali tudi notranji prostori lokalov, je v DZ dejal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc. Kot je še povedal, bodo v ponedeljek z določenimi omejitvami začeli obratovati tudi nastanitveni obrati.

Vlada je očitno na današnji seji potrdila nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki nekoliko sprošča do zdaj veljavne ukrepe. Sporočila za javnost po seji vlade sicer še ni, je pa sproščanje na seji odbora DZ za gospodarstvo, na kateri razpravljajo o problematiki ponovnega zagona dejavnosti v gostinstvu in ostalem storitvenem sektorju, napovedal Zajc.

Kmalu zatem je novico o sproščanju prek Twitterja sporočilo tudi gospodarsko ministrstvo, ki je zapisalo, da se v vseh statistični regijah ohranja sprostitev storitvene in trgovinske dejavnosti. Tako bo dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti in strežbe na terasah in vrtovih ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih ob testiranju gostov.V treh rumenih regijah - pomurski, obalno-kraški in goriški - pa se sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih.

Odlok začne veljati v soboto, vendar se določila za delovanje nastanitvenih obratov začnejo uporabljati s ponedeljkom, je na Twitterju še navedlo ministrstvo.