DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Robert Golob, Tina Gaber Njena.si

Robert Golob in izbranka Tina Gaber na finalu ...

marko suler dw Ekipa24.si

Vroče v pisarnah Maribora: vijoličasti pred ...

Novice Sevnica

Vzpostavili službo prvih posredovalcev pri reševanju življenja

Piše: STA

Čas objave:
05.11.2019 19:48

Zdravstveni dom Sevnica, sevniška občina in Gasilska zveza Sevnica so podpisali dogovor o vzpostavitvi tamkajšnje službe prvih posredovalcev za izvajanje temeljnih postopkov oživljanja in uporabe avtomatskega zunanjega defibrilatorja. Temeljna naloga prvih posredovalcev je čimprejšnja pomoč do prihoda zdravnika in nujne medicinske pomoči.

S sevniške občine so sporočili, da so prvi posredovalci prostovoljci, ki so v sevniškem zdravstvenem domu opravili usposabljanje iz temeljnih postopkov oživljanja.

Njihova naloga je, da se pozivu na pomoč odzovejo najhitreje oz. da čim prej možno prispejo na kraj dogodka in skladno s svojim znanjem ter ob telefonskih navodilih zdravnika pomoč nudijo vse do njegovega oz. prihoda službe nujne medicinske pomoči.


Aktivacijo prvega posredovalca sicer prek pozivnika in prejetega klica sproži brežiški regijski center za obveščanje, sistem obveščanja, prostore in organizacijo dela prvih posredovalcev pa je zagotovila Gasilska zveza Sevnica.

Omenjeni dogovor so v ponedeljek podpisali sevniški župan Srečko Ocvirk, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič in poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič.

Vsi so izpostavili pomen hitrega odziva v primeru nesreče ali drugega nenadnega dogodka, pri čemer imajo prvi posredovalci pomembno vlogo, so še zapisali na sevniški občini.