katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

nova gorica, bomba Svet24.si

250 kilogramsko bombo bodo najverjetneje ...

1702382906-dsc2167-01-1702382890043 Necenzurirano

Žibertova banka prihaja v roke srbskega tajkuna

zibert prednik hot sd pl Reporter.si

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Matej Zemljič Njena.si

Matej Zemljič je s svojo mamo Vesno zelo povezan

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Novice

V Sevnici sofinancirajo kastracijo in sterilizacijo mačk

Piše: R.K.

Čas objave:
12.02.2024 08:26

Občina Sevnica že vrsto let sofinancira posege sterilizacije in kastracije lastniških mačk. Poleg številnih zdravstvenih koristi za živali ta poseg preprečuje nezaželeno razmnoževanje, ki pogosto rezultira v zavrženih in zapuščenih živalih. Letošnja spomladanska občinska akcija sofinanranja veterinarskih posegov v sodelovanju z Veterinarsko postajo Sevnica bo potekala od 12. do 23. februarja.

Strošek lastnika za sterilizacijo mačke znaša 35 evrov, za kastracijo pa 25 evrov. Preostanek vrednosti storitev sofinancirata Občina Sevnica in Veterinarska postaja Sevnica. Za poseg je potrebno rezervirati termin, na Veterinarski postaji Sevnica bodo naročila terminov sprejemali od 9. februarja od 7. ure naprej.

Občina Sevnica si s tem in drugimi ukrepi prizadeva za zmanjševanje števila zapuščenih živali, za kar letno namenja okoli 23 tisoč evrov. Poleg financiranja delovanja javne službe za zapuščene živali, ki jo v sevniški občini opravlja Veterinarska postaja Sevnica, se z vsakoletno akcijo subvencioniranja sterilizacij in kastracij postopoma zmanjšuje število zapuščenih živali. K temu aktivno prispevajo tudi prizadevanja Veterinarske postaje Sevnica, ki javnost z rednimi objavami na družbenih omrežjih redno obvešča o živalih, ki iščejo odgovorne lastnike in stalni dom. Vse živali so pred posvojitvijo veterinarsko oskrbljene, hkrati pa za posvojitev mačk Veterinarska postaja Sevnica ne postavlja posebnih pogojev. Postopek posvojitve je preprost, posvojitelj pa se s podpisom pogodbe zaveže k skrbi za posvojeno žival. Strošek posvojitve veterinarsko urejene mačke oziroma mačka znaša 30 evrov.