markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Novice Sevnica

V Sevnici se odpira YOUTH HOSTEL

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.07.2015 06:03

V Sevnici bo danes tudi uradno zaživela ideja mladinskega turizma oziroma YOUTH HOSTLA. Gostom iz bližnje in daljne okolice bodo omogočili nočitve v prenovljenih prostorih, ki so del Dijaškega doma v okviru Srednje šole Sevnica – v prijetnem okolju mesta, ob reki Savi, z veliko spremljajočimi vsebinami.

Od kod ideja ureditve YOUTH HOSTLA?
V zgradbi Srednje šole Sevnica v mestu Sevnica, ki je bila zgrajena leta 1904 in adaptirana leta 1982, je doslej kot dodatna dejavnost srednje šole s programoma »mizar« in »frizer« deloval tudi dijaški dom. Izračuni so pokazali, da bi za delovanje v obvladljivih finančnih, pa tudi strokovnih okvirih, v dijaškem domu moralo bivati najmanj 26 dijakov in dijakinj, toda tudi pri tem številu bi pogoji dela zaposlenih ostali nespremenjeni. Trenutno pa biva v dijaškem domu le 5 dijakov. Prehod na financiranje cene programa po dijaku po metodologiji, ki je stopila v veljavo 1. 1. 2013, in opravljeni izračuni, so od zavoda zahtevali odločitev, kako naprej:

Kako izkoristiti 16 sob, ki imajo dve ali tri postelje?
Glede na številne naravne in kulturne danosti, ki jih lahko ponudi Sevnica s širšo okolico, so začeli razmišljati o ideji mladinskega turizma oz. Youth Hostla. V zadnjih mesecih so temeljito preuredili 10 sob, še 6 jih načrtujejo urediti. Dobili so podporo s strani lokalne skupnosti, idejo podpira tudi Občina Sevnica.

Matjaž Prestor, prof. v.d. ravnatelja Srednje šole Sevnica