kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Sevnica

V Sevnici bodo podelili priznanja ob dnevu Civilne zaščite

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2016 07:51

Regijsko prireditev ob dnevu Civilne zaščite, pripravljajo danes ob 17. uri, v Kulturni dvorani Sevnica. Priznanja bodo podeljena najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite, pripadnikom prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam.

1. marec se praznuje kot dan Civilne zaščite. Z dnevom Civilne zaščite želimo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami in o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami ter poudariti pomen mednarodnega sodelovanja za razvoj zaščite, reševanja in pomoči.

V počastitev 1. marca - dneva Civilne zaščite organizira Štab Civilne zaščite za Posavje z Izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje Brežice in Občino Sevnica osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju.