minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

1juncaj Ekipa

Družina Junčaj tudi uradno prevzela Muro, ...

Alex Volasko in njegova Lara Njena.si

Alex Volasko razkril, kako je spoznal svojo Laro

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Novice Semič

V Semiču z novimi projekti v novo leto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.01.2016 11:07

Predlog proračuna Občine Semič je za leto 2016 visok 3.970.000 €. Tretjino sredstev bodo namenili za investicije in investicijsko vzdrževanje.

Največji projekt je dokončanje ulice Pot k Lebici v Semiču in izgradnja kanalizacije pod Primožem, za katero bodo pridobili tudi sredstva Kohezijskega sklada. V naslednjem letu pričakujejo razpis in sredstava za naselja, kjer živi romska populacija. V naseljih Črmošnjice Vrčice, Srednja vas in Blatnik bodo uredili kanalizacijo, čistilno napravo, pločnike, javno razsvetljavo in zamenjali staro vodovodno omrežje. Če bo na voljo dovolj sredstev pa bodo zgradili tudi mrliško vežico v Črmošnjicah. Skupno bo ta investicija stala okoli 200.000 €, je še povedala županja Občine Semič, Polona Kambič.

Najpomembnejši projekt, ki se je po petih letih zaključil lani, je projekt Trajnostna oskrba prebivalcev s pitno vodo in varovanjem vodnih virov Bele krajine. Pridobili so 20 km novih vodovodnih omrežij, 6 km kanalizacij, povečali vodohrame s kapacitito 800 m³, pridobili novo vrtino in razširili čistilno napravo v Semiču. Med drugim so na trasah, kjer se je urejala kanalizacija razširili ceste, namestili oporne zidove in odbojne ograje.

Kambičeva je povedala, da jim je 23. člen Zakona o financiranju občin omogočil nove asfaltne prevleke na Podrebru, Kašči in Stranski vasi.

Pomembna je bila tudi energetska sanacija osnovne šole in sanacija radona. Obnovili pa so tudi stopničke na železniški postaji.