alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

kmetija-2024 Njena.si

Kaj se je z Jasminom in Ines zgodilo po Kmetiji?

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Ribnica

V Riku stekla proizvodnja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.02.2013 09:33

V ribniškem Riku, izdelovalcu cestne mehanizacije, kjer se je zaradi teže snega v nedeljo vdala streha proizvodne hale, so davi spet zagnali proizvodnjo, ki jo bodo v sredo nadaljevali v polnem obsegu.

Kot je direktor Rika Janez Šilc davi povedal za STA, so danes začeli delati v manjšem obsegu, kljub temu pa je na delu vseh 45 zaposlenih tega podjetja. Po nedeljski nesreči so proizvodnjo preselili v drugo Rikovo halo, kjer danes že poteka sestavljanje končnih izdelkov, po današnji priključitvi dovoda stisnjenega zraka pa bodo tam v sredo začeli delati v polnem obsegu, je dodal.

Sicer pri poslovanju podjetja in njegovih dobavah kupcem ni bilo zastoja, sanacije poškodovane proizvodne hale in v nesreči nastale škode pa se bodo lotili, ko se bo stalila debela snežna odeja, je še povedal Šilc.


Po sporočilu Policijske uprave Ljubljana so njihovi policisti ugotovili, da se je pod težo snega zrušila kovinska strešna konstrukcija proizvodne hale ribniškega Rika. Streha se je udrla v prostore, kjer se nahajajo različni delovni stroji in polizdelki, pri čemer je nastala večja premoženjska škoda, poškodovanih pa ni bilo. O zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili.