alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Irena-Kohont Njena.si

Poslovila se je pevka, znana po pesmi 'Bil je tako...

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Novo mesto

V Revozu ustavili serijsko proizvodnjo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2012 19:45

V Revozu so v sredo zaustavili proizvodnjo in odšli na novoletni kolektivni dopust. Vnovični postopni zagon proizvodnje načrtujejo v drugem tednu januarja. Serijsko proizvodnjo bodo zagnali 14. januarja, kolektivni dopust pa sodi med ukrepe, s katerimi so se v Revozu odzvali na letošnji 20-odstotni padec naročil.



Kot so v Revozu danes pojasnili zaključujejo težavno leto, ki ga je zaznamoval velik padec prodaje na evropskem trgu, še posebej na francoskem, ki je za Revoz najpomembnejši.

Na omenjeni približno 20-odstotni padec so se pravočasno odzvali in poslovanje najprej prilagodili s prehodom obratovanja z dveh izmen in pol na dve izmeni, nato pa so vodstvo podjetja in socialni partnerji dosegli dogovor o nadaljnjem prilagajanju proizvodnje povpraševanju in naročilom.

Letos so v Revozu potekale tudi intenzivne priprave v okviru projekta proizvodnje novih modelov Renault-Daimler, katerih serijska proizvodnja je predvidena v letu 2014. Ravno omenjeni projekt pa bo v prihodnjem letu v veliki meri zaposloval veliko število njihovih zaposlenih in naj bi po pričakovanjih prispeval k ponovnemu dvigu proizvodnih količin in zaposlovanja, so še sporočili iz Revoza.