baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Novice Šentjernej

V občini Šentjernej kmalu začetek gradnje novega Resslovega mostu prek Krke v Mršeči vasi

Piše: STA

Čas objave:
03.07.2024 10:42

V občini Šentjernej bo kmalu stekla gradnja novega mostu prek reke Krke v Mršeči vasi. Pogodbo o gradnji bosta danes podpisala šentjernejski župan Jože Simončič in predstavnik na javnem razpisu izbranega novomeškega podjetja CGP. Ta mora most zgraditi do konca leta 2025.

Stari Resslov leseni most prek Krke v Mršeči vasi so morali zaradi odsluženosti zapreti leta 2014. Nadomestili so ga z začasnim vojaškim mostom Uprave RS za zaščito in reševanje, ki je v uporabi še danes. Najprej je veljalo, da ga bodo nadomestili z novim kovinskim, ker bi bil ta predrag, pa so šentjernejski občinski svetniki lani spomladi sklenili, da bo most betonski.

Nov Resslov most bo po mnenju občine prebivalcem nudil trajno in varno rešitev premoščanja Krke. Zgrajen bo na podobni lokaciji kot nekdanji leseni objekt. Dolg bo 68 metrov in širok do 10,4 metra.



Zasnovan je z dvema podpornikoma v dnu rečne struge, dvema voznima pasovoma in z obojestranskima pločnikoma. Zdržati bo moral vsaj sto let.

CGP ga mora po pogodbi, ki jo bodo podpisali danes, zgraditi za nekaj manj kot 2,3 milijona evrov z davkom na dodano vrednost. Rok za začetek gradbenih del je 45 dni od uvedbe v delo, zaključek del pa je predviden 465 dni pozneje, torej nekje ob koncu prihodnjega leta.