primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Krško

V Občini Krško polovica proračuna za naložbe

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.01.2016 14:33

Občina Krško bo za naložbe namenila približno polovico sredstev letošnjega občinskega proračuna, dobrih 34 milijonov, oz. dva milijona evrov manj kot lani.

(Foto: krsko)
Občina bo letos vlagala predvsem v urejanje prometne in komunalne infrastrukture, med njenimi večjimi naložbami pa bo drugi del prenove učilnic ter drugih prostorov največje krške osnovne šole.

Krški župan Miran Stanko je na nedavnem srečanju posavskih županov z novinarji v Brežicah povedal, da je bil lanski obseg občinskih naložb sicer nekoliko večji. Med lanskimi večjimi naložbami je izpostavil prenovo krškega mestnega jedra, končanje projekta hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema in izgradnjo sodobne kompostarne v Spodnjem Starem Gradu.

Dodal je, da bodo letos nadaljevali tudi lani začete projekte. Med temi so prenova ceste na Zdolah, prenova krškega stadiona Matije Gubca, ureditev pločnikov v Senovem, modernizacija občinskih cest, ureditev infrastrukture ob krški hidroelektrarni, izvajanje agromelioracij v Velikem Podlogu in na Pijavškem polju, ureditev brestaniškega pokopališča ter drugi projekti.

Sicer pa krško občino med letošnjimi večjimi naložbami čaka predvsem prenova Osnovne šole Jurija Dalmatina, za katero bodo namenili 1,8 milijona evrov, nadaljevali bodo z gradnjo krške obvoznice in zanjo namenili 300.000 evrov. Radi bi nadaljevali tudi s projektom gradnje krškega tretjega mosta, ki bi krško mestno jedro občutno prometno razbremenil, je dodal župan.

Končali bodo prenovo tržnice na Vidmu in uredili tamkajšnjo prometno infrastrukturo, za investicijsko vzdrževanje ter gradnjo občinskih cest bodo namenili 3,5 milijona evrov, načrtujejo tudi prenovo občinskih mostov.

Približno 1,2 milijona evrov bodo namenili za ureditev krožišč v Brestanici, nadaljevali z gradnjo širokopasovnega omrežja, v krški poslovni coni Drnovo pa naj bi začeli graditi prvi del komunalne infrastrukture.

Glede prenove športnih objektov je še Stanko navedel, da bo občina za prenovo krškega stadiona namenila nekaj manj kot 250.000 evrov.