sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

Hajdi Korošec Jazbinšek Njena.si

Umrla ljuba mati Hajdi Korošec

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice Ljubljana

V novomeški bolnišnici 52, v brežiški 13 covidnih postelj

Piše: STA

Čas objave:
02.11.2021 05:51

S povečevanjem števila okuženih z novim koronavirusom se povečuje število hospitalizacij, s tem pa tudi število covidnih bolnikov na intenzivni negi. Trenutno je na voljo 629 covidnih postelj, od sredo pa bodo kapaciteto postelj v bolnišnicah povečali na 749.

Postelje za covidne bolnike so razporejene po celotni Sloveniji. Trenutno je na voljo 479 navadnih covidnih postelj in 150 intenzivnih postelj, od srede pa bodo kapaciteto covidnih postelj povečali na 590 navadnih in 159 intenzivnih postelj.

Največ covidnih bolnikov tako na navadnem kot tudi na intenzivnem oddelku bosta lahko sprejela univerzitetna klinična centra v Ljubljani in Mariboru. Bolnike na navadnih in intenzivnih oddelkih bodo sprejemale še bolnišnice v Celju, Novem mestu  40 navadnih postelj in 12 intenzivnih postelj), Murski Soboti, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Izoli in Jesenicah ter klinika Golnik. Preostale bolnišnice bodo imele le navadne oddelke. Med temi je SB Brežice, kjer imajo 13 covidnih postelj. Od srede pa bo covidne bolnike sprejemala še bolnišnica Topolšica.