sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

Hajdi Korošec Jazbinšek Njena.si

Umrla ljuba mati Hajdi Korošec

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Novice Novo mesto

FOTO: Prenova šmihelske prometnice na novem odseku

Piše: STA

Čas objave:
30.07.2018 08:21

V Novem mestu bodo prenovo glavne šmihelske prometnice danes nadaljevali na odseku med križiščema z ulico Ob Težki vodi in Šukljetovo ulico. Na tem delu bo predvidoma do septembra veljala popolna zapora motornega prometa.

šmihel prenova 2.jpg

Obvoz za regionalni promet v smeri Novega mesta bodo uredili skozi Stransko vas v smeri Gotne vasi, za lokalni promet pa po Šukljetovi in ulici Ob Težki vodi nazaj na Šmihelsko cesto, so dodali.

šmihel.jpg

Že prenovljeni del šmihelskega cestišča med križiščema s Smrečnikovo in ulico Ob Težki vodi so v petek sprostili za promet.

Z novomeške občine so sporočili, da gre za nadaljevanje del prve faze rekonstrukcije Šmihelske ceste na najbolj problematičnem odseku med šmihelsko cerkvijo in trgovino Vita.

Vrednost tega prvega dela naložbe skupaj z DDV znaša nekaj več 670.000 evrov. Tretjino stroškov bo pokrila občina in preostanek Direkcija RS za infrastrukturo.

Sanacija obsega dograditev pločnika in cestne razsvetljave, ureditev odtoka padavinske vode in prenovo vse preostale gospodarske javne infrastrukture.

Po končanju omenjene prve faze bodo nadaljevali z drugo oz. z gradnjo pločnika in ureditvijo javne razsvetljave do odcepa za Košenice, v tretji fazi bo sledila gradnja manjkajočega pločnika mimo šmihelske osnovne šole proti tamkajšnjemu pokopališču.

Nosilka vseh treh prenovitvenih faz je direkcija za infrastrukturo, novomeška občina pri omenjeni naložbi sodelujejo kot sofinancer.

Z novomeške občine so še sporočili, da s prenovo Šmihelske ceste nadaljujejo načrtno urejanje cestne infrastrukture na širšem šmihelskem območju.

"Po zahtevnih projektih" urejanja cestnih povezav na območju novomeškega zdravstvenega kompleksa, ureditvi ozkega prometnega grla z mostom preko potoka Težka voda in okrepitvi pretočnosti pri železniškem prehodu na Westrovi ulici, letos tako nadaljujejo z omenjeno rekonstrukcijo Šmihelske ceste in gradnjo železniškega postajališča pri Šolskem centru Novo mesto.

"Urejanje cestne infrastrukture na tem območju želi Mestna občina Novo mesto v prihodnje nadgraditi z izgradnjo šmihelske obvoznice", so še zapisali.