mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

V Metliki se bo gradilo, ustanovili bodo tudi Varnostni sosvet

Piše: R.K.

Čas objave:
28.01.2022 19:52

Metliški občinski svetniki so potrdili proračun za leto 2022, v katerem obnovi cest v krajevnih skupnostih namenjajo 500 tisoč evrov, zagotovili so sredstva za izgradnjo prizidka OŠ Podzemelj, ZD Metlika ter stavbe na Pungartu. Ustanovili bodo tudi varnostni sosvet.

Občinski svet Občine Metlika je včeraj v Kulturnem domu Metlika zasedal na svoji 21. redni seji. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 13 točk. Po sprejemu zapisnikov so člani občinskega sveta podprli predlagane spremembe in dopolnitve Pravilnika o dodeljevanju sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v Občini Metlika.

Na tej seji so člani občinskega sveta potrdili proračun za leto 2022. Prihodki so planirani v višini dobrih 9 milijonov €, kar je za 14 % več od lanskega plana, odhodki pa v višini slabih 12 milijonov €, kar je za 24 % več glede na lanski plan. Kar 45 % odhodkov je namenjenih investicijam. Tako bo Občina Metlika v letošnjem letu za obnovo cest po krajevnih skupnostih namenila 500.000,00 €, v okviru obnove državne ceste skozi Primostek bo Občina Metlika sofinancirala izgradnjo pločnika, javne razsvetljave in avtobusnega postajališča. Prav tako je predvidena ureditev cestne povezave do naselja Križevska vas ter izgradnja cestne razsvetljave v naseljih Kapljišče, Dragomlja vas in Drage.

Zagotovljena so tudi sredstva za zaključek izgradnje prizidka pri Osnovni šoli Podzemelj in prizidka pri Zdravstvenem domu Metlika ter nadaljevanje obnove stavbe na Pungartu, kjer dejavnost izvaja Ljudska knjižnica Metlika. Za potrebe Otroškega vrtca Metlika je planiran nakup novega kombija, za potrebe Zdravstvenega doma Metlika pa novo reševalno vozilo. V načrtu je, da se v delu naselja Grabrovec zgradi kanalizacija in sočasno obnovi vodovod, v naselju Krasinec je predvideno nadaljevanje obnove vodovoda in kanalizacije, v naselju Svržaki pa izgradnja kanalizacije. V proračunu so tudi planirana sredstva za ureditev nove dostopne ceste v gospodarsko cono v Gradcu. Prav tako so v proračunu predvidena sredstva za odkup zemljišč in pripravo projektne dokumentacije za Športni park Metlika ter za ureditev športnega igrišča Beti.

Na seji občinskega sveta sta bila v povezavi s proračunom sprejeta še sklep o načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika za leto 2022 ter sklep o določitvi skupne vrednosti pravnih poslov, ki niso predvideni v veljavnem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika v letu 2022.

Člani občinskega sveta so se seznanili s planom javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. za leto 2022 in ga po razpravi tudi potrdili. Prav tako so obravnavali in sprejeli letni program športa Občine Metlika za leto 2022, v katerem je navedeno, kateri programi športa bodo financirani in koliko sredstev bo predvidenih za posamezno vsebino. Seznanjeni so bili tudi s poročilom o delu Nadzornega odbora Občine Metlika v letu 2021 in poročilom o delovanju Podjetniškega inkubatorja Bele krajine v letu 2021.

Člani občinskega sveta so sprejeli tudi sklep, da se ustanovi posvetovalno telo Varnostni sosvet, kot skupni projekt partnerskega sodelovanja med Občino Metlika in Policijsko postajo Metlika na področju zagotavljanja splošne varnosti ljudi in premoženja.

Na seji so člani občinskega sveta sprejeli še sklep o prekategorizaciji neprofitnega najemnega stanovanja v službeno ter se seznanili z izredno dodelitvijo stanovanja v najem.