simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Kate Middleton je v ZDA postala prava spletna zvezda .. Odkrito.si

Kim Kardashian - neprimerne objave o Kate ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice

V Krmelju gradijo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.04.2024 13:14

Stekla so pripravljalna gradbena dela za ureditev novih mostov v Krmelju. V sklopu projekta je predvidena odstranitev kamnitega mostu proti Gabrijelam in mostu, ki vodi v poslovno cono ter izgradnja novih, statično in prometno primernejših mostov. Zaradi teh gradbenih posegov bo območje zaprto za ves promet predvidoma vsaj do pričetka novega šolskega leta.

Dostop do Osnovne šole Krmelj je možen po obeh peš brveh, ki sta v neposredni bližini šole. V času zapore bo trasa šolskih prevozov prilagojena. Starši otrok, ki v Krmelju obiskujejo vrtec oziroma šolo, lahko v naslednjih dneh pričakujejo tudi obvestilo glede izbranih lokacij za parkiranje osebnih avtomobilov za potrebe spremljanja najmlajših do šolskega kompleksa. V času popolne zapore bo obvoz do Gabrijel primerno označen.

Pred začetkom del v potoku bo izveden odlov rib v sodelovanju z Ribiško družino Sevnica.
Zaradi dotrajanosti je gradnja novih premostitvenih objektov čez potok Hinja v Krmelju nujna. V okviru projekta je predvidena tudi protipoplavna ureditev struge potoka na območju mostov, obnovljen bo odsek lokalne ceste, ki se navezuje na most, preurejeni bodo obstoječi komunalni vodi, na območju novih mostov pa je predvidena tudi nova cestna razsvetljava.

S to investicijo bo osrednji del Krmelja primerno posodobljen, izboljšana bo prometna pretočnost in varnost, izvedeni posegi pa bodo prispevali tudi k izboljšani protipoplavni varnosti na širšem območju Osnovne šole Krmelj.