zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Kočevje

V kočevski Yaskawi polagajo temeljni kamen za dva nova objekta

Piše: STA

Čas objave:
24.04.2024 08:02

V kočevskem obratu japonske korporacije robotov Yaskawa bodo danes položili temeljni kamen za izgradnjo dveh novih objektov - Evropskega robotskega distribucijskega centra ter nove sodobne stavbe za inženiring in proizvodnjo robotskih sistemov. Odprtje novih objektov načrtujejo v letu 2025.

Položitve temeljnega kamna se bodo med drugim udeležili premier Robert Golob, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter veleposlanica Japonske v Sloveniji Akiko Yoshida.

Nova objekta bosta zrasla ob obstoječi tovarni robotov v Kočevju, ki "predstavlja eno ključnih proizvodnih lokacij Yaskawe v Evropi", so za STA pojasnili v podjetju.


Z novo naložbo, ki je ocenjena na 32 milijonov evrov, namerava Yaskawa krepiti in širiti omrežje proizvodnje ter distribucijo robotov po Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki, so navedli.

Yaskawa, ki velja za največjega proizvajalca industrijskih robotov na svetu, je tovarno v Kočevju začela graditi leta 2017, proizvodnja v njej pa je stekla dve leti pozneje.

V Sloveniji ima družba tri podjetja: v Kočevju tovarno robotov Yaskawa Europe Robotics, v Ribnici pa že več kot 30 let še dve družbi, Yaskawa Ristro (proizvajalec rešitev za implementacijo robotov za različne tehnološke procese na ključ za vso Evropo) in Yaskawa Slovenija (za inženiring v regiji).