putin, dišeča sveča Svet24.si

V Rusiji je mogoče kupiti vonj po Putinu in ...

modras Svet24.si

Matka med obiranjem paradižnika že tretjič ...

039rezidenca Necenzurirano

Portorož ali Laktaši na vodi: vila, stanovanja ...

1750798334-172a0056-1750798281560 Reporter.si

Politologinja okrcala brezsramnega Prebiliča: ...

fantasy web 25-26 Ekipa

Fantasy je nazaj! Nova sezona, novi razburljivi ...

Thermana3 Svet24.si

Kraj, ki ponuja popolno kombinacijo sprostitve in ...

Alen Gril (002) Svet24.si

Alen Gril: 'Zadovoljstvo zaposlenih je ključno za...

Novice Kočevje

V Kočevju obudili kočevarsko kulinariko in kulturo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2016 13:48

Na kočevski tržnici je danes dišalo po kočevarskih jedeh, odzvanjale so kočevarske pesmi, pred najbolj prepoznavnimi kočevskimi stavbami, npr. cerkvijo, pa so si svoj prostor izborili likovniki, ki so upodabljali kočevske motive.

V mestu ob Rinži namreč od ponedeljka potekajo 2. Dnevi kočevarske kulture, ki jih organizirajo občine Kočevje, Semič in Dolenjske Toplice. Po odkritju plošče Romanu Erichu Petschetu, lutkovni igrici za otroke, filmskem večeru, posvečenemu izgubljenim kočevarskim vasem, in preostalim dogodkom je bil današnji dan namenjen tudi kočevarski kulinariki. Članice Društva podeželskih žena Kočevske so pripravile štiri tipične kočevarske jedi: pobolico, ajdovo torto, štrudelj s slivami in kolerabno juho, je povedala podpredsednica društva Justina Rauh in dodala, da so vse jedi šle za med, obiskovalce tržnice pa so navdušili tudi otroci OŠ Belokranjskega odreda iz Semiča.

Organizatorji so danes ponudili še brezplačen voden ogled po razstavi Nekdanji nemški jezikovni otok na Kočevskem, izlet po kočevarskih vaseh in koncert ansambla Draušnik.

Justina Rauh pojasnjuje kaj je pobolica