kondomat Svet24.si

Iz mestne hiše po 35 letih odstranili kondomat

Dubaj Svet24.si

V Združenih arabskih emiratih zabeležili ...

Aleš Hojs Necenzurirano

Ne le Denis Avdić, cela Slovenija je talec Aleša...

janez jansa pl Reporter.si

Večni predsednik: Janez Janša požre vse na ...

luka modric pm Ekipa

Celjani z zanimivim odzivom na Modrićevo slovo od...

JYSK1 Svet24.si

Trendi vrtnega pohištva, ki vas bodo navdušili

Fit ženska Njena.si

Kako do fit postave brez odrekanja tudi poleti?

Novice Kočevje

V Kočevju obudili kočevarsko kulinariko in kulturo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2016 13:48

Na kočevski tržnici je danes dišalo po kočevarskih jedeh, odzvanjale so kočevarske pesmi, pred najbolj prepoznavnimi kočevskimi stavbami, npr. cerkvijo, pa so si svoj prostor izborili likovniki, ki so upodabljali kočevske motive.

V mestu ob Rinži namreč od ponedeljka potekajo 2. Dnevi kočevarske kulture, ki jih organizirajo občine Kočevje, Semič in Dolenjske Toplice. Po odkritju plošče Romanu Erichu Petschetu, lutkovni igrici za otroke, filmskem večeru, posvečenemu izgubljenim kočevarskim vasem, in preostalim dogodkom je bil današnji dan namenjen tudi kočevarski kulinariki. Članice Društva podeželskih žena Kočevske so pripravile štiri tipične kočevarske jedi: pobolico, ajdovo torto, štrudelj s slivami in kolerabno juho, je povedala podpredsednica društva Justina Rauh in dodala, da so vse jedi šle za med, obiskovalce tržnice pa so navdušili tudi otroci OŠ Belokranjskega odreda iz Semiča.

Organizatorji so danes ponudili še brezplačen voden ogled po razstavi Nekdanji nemški jezikovni otok na Kočevskem, izlet po kočevarskih vaseh in koncert ansambla Draušnik.

Justina Rauh pojasnjuje kaj je pobolica