profimedia-1047583869 Svet24.si

Bruselj pripravlja novo strategijo na področju ...

primer fišinga Svet24.si

Goljufi v imenu Halcoma znova nad slovenska ...

tn_large_1610378354-mr.sc.antevlahovi1 Necenzurirano

To je hrvaška hobotnica, ki naskakuje našo drugo...

54919204410_6365db3ab7_o Reporter.si

Ljerka Bizilj: Golob – mirno kri in čim bolj ...

amadej marosa ac Svet24.si

Nafta (na madžarski pogon) na poti vrnitve med ...

SLIKA 3 Svet24.si

Brez njih bi se življenje, kot ga poznamo, ...

profimedia-0986793575 Svet24.si

Ste prepričani, da odpadno embalažo ločujete ...

Novice Kočevje

V Kočevju obudili kočevarsko kulinariko in kulturo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2016 13:48

Na kočevski tržnici je danes dišalo po kočevarskih jedeh, odzvanjale so kočevarske pesmi, pred najbolj prepoznavnimi kočevskimi stavbami, npr. cerkvijo, pa so si svoj prostor izborili likovniki, ki so upodabljali kočevske motive.

V mestu ob Rinži namreč od ponedeljka potekajo 2. Dnevi kočevarske kulture, ki jih organizirajo občine Kočevje, Semič in Dolenjske Toplice. Po odkritju plošče Romanu Erichu Petschetu, lutkovni igrici za otroke, filmskem večeru, posvečenemu izgubljenim kočevarskim vasem, in preostalim dogodkom je bil današnji dan namenjen tudi kočevarski kulinariki. Članice Društva podeželskih žena Kočevske so pripravile štiri tipične kočevarske jedi: pobolico, ajdovo torto, štrudelj s slivami in kolerabno juho, je povedala podpredsednica društva Justina Rauh in dodala, da so vse jedi šle za med, obiskovalce tržnice pa so navdušili tudi otroci OŠ Belokranjskega odreda iz Semiča.

Organizatorji so danes ponudili še brezplačen voden ogled po razstavi Nekdanji nemški jezikovni otok na Kočevskem, izlet po kočevarskih vaseh in koncert ansambla Draušnik.

Justina Rauh pojasnjuje kaj je pobolica