kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Dolenjske Toplice

V Dolenjskih Toplicah mednarodna romska konferenca

Piše: Radio Krka, sta

Čas objave:
27.11.2015 18:20

V Dolenjskih Toplicah se zaključuje mednarodna konferenca z naslovom Širi obzorja - izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov, ki jo je pripravil Razvojno izobraževalni center Novo mesto, njen častni pokrovitelj pa je bil predsednik republike Borut Pahor.

S konferenco so organizatorji želeli poudariti pomen povezovanja deležnikov na področju vključevanja Romov, spodbuditi mreženje in sodelovanje med resorji, oblikovati nova partnerstva ter omogočiti izmenjavo dobrih praks skozi uporabo gradiv in materialov, povezanih z Romi.

V dveh dneh se je na konferenci zvrstilo 260 udeležencev iz 12 evropskih držav. Na stojnicah projektne tržnice se je predstavilo 26 mednarodnih projektov, v različnih delavnicah, delovnih skupinah, okroglih mizah ter plenarnem delu pa je bilo predstavljenih več kot 90 različnih prispevkov, so sporočili organizatorji.

Prvi dan konference je potekala tudi novinarska konferenca, na kateri je direktor urada za narodnosti Stane Baluh podal kratko oceno izvajanja Nacionalnega programa ukrepov za Rome in predstavil nekaj novosti novega programa, ki je v pripravi. Povedal je, da bo nov program nadaljevanje starega, vseboval pa bo dve novi pomembni področji, in sicer poglavji o romskih mladinskih organizacijah ter o romskih ženskah in dekletih, so še sporočili.