supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

padec omrzel Ekipa

Jasno je, kakšno je zdravstveno stanje mladega ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Šentrupert

V Deželi kozolcev kulinarično-glasbeni festival

Piše: Radio Krka, sta

Čas objave:
20.06.2015 11:50

V muzeju na prostem Dežela kozolcev v Šentrupertu na Dolenjskem se bo drevi ob 17. uri začel prvi vrhunski kulinarično-glasbeni festival Gourmet and fun.

Z njim bodo prvič v Sloveniji na enem mestu predstavili nekatere najodličnejše mednarodne kulinarične mojstre v prepletu z vrhunskimi vini in glasbeno-zabavnim sporedom.

Predstavnik prirediteljev šentrupertskega festivala Gourmet and fun Franci Kek je povedal, do bodo gostje festivala lahko pokušali hrano mednarodno uveljavljenih kuharjev, ki so si prislužili tako imenovane Michelinove zvezdice.

Pod kozolci bodo ponujali tudi kavarniške napitke, slaščice in izdelke slovenskih izdelovalcev ter oblikovalcev. Trgovino s slovenskimi kulinaričnimi izdelki bodo opremili v pristnem slogu. Prireditelji pričakuje približno 2000 obiskovalcev.

Glavnino vstopnic za festival so prodali že v predprodaji. Na prizorišču pa bo v primeru lepega vremena na voljo še 200 ali v primeru slabega 100 vstopnic.

Kupci vstopnic bodo sicer lahko do polnoči brezplačno in neomejeno pokušali vino, hrano izbranih kuharskih mojstrov pa pod enakimi pogoji med 18.30 in 21.30. Izven navedenega obdobja jo bodo lahko kupili pri izbranih gostincih na prizorišču.

V Šentrupertu poleg domačih mojstrov pričakujejo še kuharje iz Italije, Srbije in Hrvaške oziroma skupaj nekaj manj kot 30 kuharskih mojstrov. Etnolog Janez Bogataj je festival ocenil za doslej največji kulinarični dogodek v Sloveniji.

Deželo kozolcev, prvi muzej kozolcev na prostem, so doslej obiskali turisti iz več kot štiridesetih držav. Muzej premore 19 izvirnih sušilnih naprav, od teh 17 kozolcev, med katerimi so zastopane vse vrste slovenskega kozolca.