testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Črnomelj

FOTO: Izteka se rok za prijavo škode po toči v Črnomlju

Piše: STA

Čas objave:
20.06.2018 17:04

Na črnomaljski občini, kjer so pred tednom začeli zbiranje vlog za prijavo škode, na stavbah nastale zaradi nedavnega močnega neurja s točo, so z zbiranjem teh polno zasedeni. Ocena skupne škode v Občini Črnomelj je medtem presegla 20 milijonov evrov, njen končni znesek bo znan predvidoma julija, je povedala županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Čemas Stjepanovičeva je dejala, da vloge nenehno prihajajo. Uradnih ur nimajo, sprejemajo jih od 7.30 do 17. ure. Občinski uradniki jih ljudem pomagajo izpolniti, koliko jih bodo dobili, bodo videli 26. junija, ko poteče rok za njihov prejem. Upoštevali bodo tudi kakšno zapoznelo vlogo, je še dodala.

Oškodovanci obrazec vloge lahko dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati najkasneje do petka, 22. junija. Izpolnjenim vlogam naj po možnosti priložijo fotografije nastale škode. Oškodovanci lahko vloge na naslov občine pošljejo tudi z navadno pošto. Upoštevali bodo vloge, ki bodo na občinsko vložišče prispele do vključno torka, 26. junija do opoldneva.

Oškodovanci lahko škodo prijavijo le na omenjenem prijavnem obrazcu in v skladu z objavljenimi navodili, so še sporočili s črnomaljske občine.

V Črnomlju bodo tudi v okviru prireditev 55. Jurjevanja v Beli krajini, ki z različnimi prireditvami poteka do nedelje, v četrtek pripravili dobrodelni koncert za pomoč družinam, prizadetim z nedavno točo.

Četrtkov večer, ki ga bodo v Jurjevanjski dragi začeli z družinskim piknikom, s pastirskimi igrami in z ustvarjalnimi delavnicami so poimenovali Belokranjci do konca svojih danof - dobrodelni večer ob kresu za pomoč družinam, prizadetim v ujmi.

Zbiranje pomoči se nadaljuje, šteje vsak evro
Škodo za v toči prizadete družine črnomaljske občine zbirata tudi Rdeči križ Slovenije in Karitas.

Podatki za nakazila prekbančnega računa ali prek sms

Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 0111 1122 296, sklic: 00 96875, BIC banke: SKBASI2X, Koda namena: CHAR. Mobilni operaterji Telekom Slovenije, A1, Telemach in T2 omogočajo SMS donacije na številko 1919. Pošljite ključno besedo UJMA za donacijo 1€ ali UJMA5 za donacijo 5€.

SLOVENSKA KARITAS Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR (Nlb): SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 201
Namen: NEURJE 2018 Pomagate lahko tudi z SMS sporočilom KARITAS na 1919, s katerim boste prispevali 1 eur za strešnik. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, A1, Telemacha, T-2, Bob in Hot.si.

Kot pomaranče debela toča je del Občine Črnomelj in del Črnomlja prizadela 8. junija. Poškodovala je približno 1300 objektov.