izgorelost Svet24.si

Izgorelost – ko pritisk dela vodi v ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Novice Ljubljana/Brežice

V Brežicah o zaposlovanju mladih

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.09.2015 12:03

Urad za mladino skupaj z Mladinskim svetom Slovenije, Mladinsko mrežo MaMa in Zavodom Movit pripravlja 12 regijskih dogodkov za krepitev mladinskega sektorja, prvi je danes v Mladinskem centru Brežice.

 Namen akcije je skupaj iskati rešitve za probleme mladih, ki so specifični od občine do občine, rdeča nit vsega pa je zaposlovanje mladih, je dejala ministrica Maja Makovec Brenčič.

Kot je poudarila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Makovec Brenčičeva, želijo z regijskimi dogodki okrepiti partnerstvo vlade z mladimi in jim na ta način še bolj prisluhniti. S spodbujanjem sodelovanja mladih skušajo povezati mlade tudi na lokalni in regionalni ravni in ne samo na nacionalni. "Želimo delovati vseslovensko in temu je namenjena akcija pod skupnim sloganom Rastimo skupaj!," je pojasnila. Ministrico sicer veseli, da podatki zavoda za zaposlovanje vendarle kažejo, da se vsaj majčkeno spreminjajo v dobro mladih.

Direktor Urada RS za mladino Peter Debeljak je izpostavil, da se v celotnem evropskem prostoruv zadnjih letih krepijo napori za večjo politično participacijo mladih oz. vključevanje v družbene procese. Slovenija pri tem počasi napreduje, vendar ključni problem še vedno ostaja razvoj mladinske politike in delo na lokalni ravni, je opozoril. Največji problem so majhne občine, zato je po njegovih besedah namen teh dogodkov povezati se z lokalnimi akterji, jim prenesti znanje, dobre prakse in izkušnje ter jim ponuditi neke vrste strukturirani dialog.


Predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl se je najprej zahvalil ministrici za politično podporo regijskim dogodkom. Izrazil je upanje, da bo ta politična volja prisotna tudi v drugih resorjih in da bodo tudi drugi ministri izkazali "tisto pomembno podporo in sodelovanje z mladinskim sektorjem in mladimi, ko gre za problematiko mladih". Hkrati je izrazil veselje, da pri projektu Rastimo skupaj! sodelujejo z navedenimi partnerji, s katerimi lahko le skupaj naslavljajo izzive in probleme, s katerimi se soočajo mladi.

Kot je napovedal, se bo v naslednjih treh mesecih zvrstilo 12 regijskih dogodkov, ki bodo potekali ob sredah, vsakič v drugi manj razviti regiji. Poleg ministrov bodo na dogodke povabili tudi župane in druge pomembne predstavnike zavodov iz regije, ki imajo vpliv na razvoj mladinskega sektorja, je dejal Kampl in dodal, da se bodo na ta način tudi približali skupnemu cilju in sicer hitrejšemu razvoju in izboljšanju položaja mladih v naši družbi.

Začeli bodo danes v Brežicah, nato bodo sledili dogodki v Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Slovenj Gradcu, Ajdovščini, Gornji Radgoni, Ložu, Črnomlju, Trbovljah, Kopru, Kamniku in Velenju.