408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

pcr-testiranje, test, stanežiče Necenzurirano

Zakaj lačni Jug ne verjame sitemu Švabu (PREJELI...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

dejan1 Njena.si

Presenečenje: Dejan Vunjak je postal očka

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

Novice Sevnica

V Boštanju salon sadnih vin ter ocenjevanje sadnih vin in sokov

Piše: STA

Čas objave:
20.04.2023 09:40

V dvorani telovadnega društva Partizan v Boštanju v občini Sevnica bosta drevi potekala tretji Salon sadnih vin in šesto ocenjevanje jabolčnikov, hruškovcev, sadnih vin in sokov oz. t. i. Ciderfest 2023. Na prireditvi, ki je namenjena povezovanju ljubiteljev in proizvajalcev omenjenih pijač, bodo podelili priznanja njihovim proizvajalcem.

Najbolje ocenjenim jabolčnikom iz skupine C1B oz. skupine tradicionalnih jabolčnikov z mešanih travniških sadovnjakov bodo podelili zlato jabolko, jabolko navdiha ter spodbude za uspešno nadaljevanje tradicije pridelave in predelave sadja na travniških nasadih, so sporočili prireditelji.

Zlato jabolko bodo letos podelili koroški Kmetiji Rebernik. Pridelovalci z najbolje ocenjenimi vzorci po kategorijah pa bodo prejeli sadike visokodebelne jablane.

Na salonu bo možno poskusiti tudi ciderje iz različnih kategorij in se bolje spoznati z različnimi jabolčniki. Salon je namenjen tudi spoznavanju, druženju, izmenjavi mnenj, pokušini, spoznavanju novih možnosti in priložnosti ter utrjevanju medsebojnega sodelovanja, so še zapisali prireditelji boštanjskega Ciderfesta.