alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Suzana Perman Njena.si

Slovenska voditeljica se je poslovila z malih ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Novo mesto

V Adrii ustavili proizvodnjo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2013 13:49

V novomeški Adrii Mobil so danes ustavili proizvodnjo. Še vedno namreč poteka čiščenje tovarniške strehe. Po nekaterih informacijah naj bi včeraj do 22. ure streho čistili delavci Adrie.

Po uničenju objekta za zaščito gotovih izdelkov s sončno elektrarno v novomšeki Adrii Mobil, v družbi že intenzivnod elajo na sanaciji škode, so sporočili iz družbe. "Sočasno pa v družbi vlagamo vse napore tudi v to, da zagotovimo ustrezno oskrbo in pravočasno dobavo produktov našim kupcem. "

Nadomestne produkte bodo kupcem zagotavljali bodisi iz obstoječe zaloge novih produktov bodisi skozi proizvodnjo novih vozil. Pri tem bodo v dogovoru z dobavitelji ter povečano dinamiko proizvodnje kupcem zagotovili najkrajše možne dobavne roke. V družbi so prav tako sprejeli odločitev, da vse poškodovane produkte, v celoti obravnavajo kot uničene, zato ti produkti ne bodo popravljani in ne bodo predmet kakršne koli prodaje. Vsem kupcem bodo v najkrajšem možnem času zagotovljeni popolnoma novi produkti, kar bodo – kot že rečeno – zagotavljali s fleksibilnostjo proizvodnje, podporo dobaviteljev, ki so sodelovanje v največji možni meri že potrdili, ter hitrejšim prerazporejanjem obstoječih zalog. Na temelju vseh navedenih aktivnosti, ki zahtevajo veliko angažiranja celotnega Adriinega tima, pričakujejo, da bo vpliv teh dogodkov na trg in rezultat poslovanja minimalen.


Glede na vremensko napoved za prihodnje dni, so se v družbi Adria Mobil odločili, da iz preventivnih razlogov delo v proizvodnji za danes ustavijo. Že od včeraj popoldan namreč poteka preventivno čiščenje tovarniške strehe oziroma odtokov na strehi proizvodnega obrata. Čiščenje opravljajo člani Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto ter prostovoljnih gasilskih društev.