severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Novice

Uživali so na Cicidnevu

Piše: R.K.

Čas objave:
14.05.2024 09:13

V Vrtcu Ciciban Novo mesto se je dan pred svetovnim dnevom gibanja odvijal že 6. Cicidan, ki je bil prava športna pravljica za vse udeležence. Na 21. športnih postajah so se tako otroci kot starši preizkušali v različnih spretnostih in športnih disciplinah, ki so jih pripravili zaposleni v vrtcu. Vrhunec dogodka je bila podelitev lesene medalje tistim, ki so uspešno zbrali vsaj sedem štampiljk, s čimer so bili nagrajeni za svoj trud in športno zagnanost.

Prijetno vzdušje so popestrili tudi člani domačega Cicibenda, sestavljenega iz zaposlenih v vrtcu, ki so poskrbeli, da je bil Cicidan še bolj nepozaben. Športne postaje so bile opremljene izključno z naravnimi in recikliranimi materiali, kar je prispevalo k zmanjšanju ekološkega odtisa dogodka. Otroci že v vrtcu pridobivajo znanje o pomenu spoštovanja narave in okolja ter se aktivno vključujejo v različne aktivnosti za ohranjanje planeta.

Izdelava lesenih medalj je bila priložnost za sodelovanje med Vrtcem Ciciban in Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo Šolskega centra Novo mesto, kar je promoviralo pomen lokalnega sodelovanja in uporabe naravnih materialov. Cicidan je tako postal ne le športni dogodek, temveč prava priložnost za povezovanje in skupno ustvarjanje trajnostne prihodnosti, ki jo zavezani kakovosti vzgoje v Vrtcu Ciciban z veseljem soustvarjajo otroci, starši, lokalna skupnost in narava.