nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice

Uživali so na Cicidnevu

Piše: R.K.

Čas objave:
14.05.2024 09:13

V Vrtcu Ciciban Novo mesto se je dan pred svetovnim dnevom gibanja odvijal že 6. Cicidan, ki je bil prava športna pravljica za vse udeležence. Na 21. športnih postajah so se tako otroci kot starši preizkušali v različnih spretnostih in športnih disciplinah, ki so jih pripravili zaposleni v vrtcu. Vrhunec dogodka je bila podelitev lesene medalje tistim, ki so uspešno zbrali vsaj sedem štampiljk, s čimer so bili nagrajeni za svoj trud in športno zagnanost.

Prijetno vzdušje so popestrili tudi člani domačega Cicibenda, sestavljenega iz zaposlenih v vrtcu, ki so poskrbeli, da je bil Cicidan še bolj nepozaben. Športne postaje so bile opremljene izključno z naravnimi in recikliranimi materiali, kar je prispevalo k zmanjšanju ekološkega odtisa dogodka. Otroci že v vrtcu pridobivajo znanje o pomenu spoštovanja narave in okolja ter se aktivno vključujejo v različne aktivnosti za ohranjanje planeta.

Izdelava lesenih medalj je bila priložnost za sodelovanje med Vrtcem Ciciban in Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo Šolskega centra Novo mesto, kar je promoviralo pomen lokalnega sodelovanja in uporabe naravnih materialov. Cicidan je tako postal ne le športni dogodek, temveč prava priložnost za povezovanje in skupno ustvarjanje trajnostne prihodnosti, ki jo zavezani kakovosti vzgoje v Vrtcu Ciciban z veseljem soustvarjajo otroci, starši, lokalna skupnost in narava.