supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Črnomelj

Uspešno zaključili program Zeleno za zdravje

Piše: ZIK Črnomelj

Čas objave:
04.07.2024 14:16

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj se zavedaJo kako pomembno je skrbeti za trajnostni razvoj, okolje in za svoje zdravje. To je bil tudi razlog, da so razvili nov izobraževalni program z naslovom Zeleno za zdravje, ki je potekal v okviru projekta Temeljne kompetence 2023-2029 Pokolpje.

V 40-urnem izobraževanju so udeleženci spoznali različna zelišča, tako gojena kot divja, se pogovarjali o lokalni samooskrbi, pridelavi in predelavi zelišč, uporabi le-teh v kulinariki in v zdravilne namene, pripravljali tradicionalne pripravke, predvsem pa si izmenjali veliko izkušenj in znanj. Obiskali so zeliščne učne vrtove in nabirali zdravilna zelišča v naravi. Pridobili so nova znanja, ki jih bodo lahko uporabili v svoji skrbi za zdravje, nekateri pa tudi v povezavi s svojo poslovno potjo.

Mentorji v programu so bili zeliščarji iz Bele krajine, ki so tudi soorganizatorji Dnevov zeliščarstva v Beli krajini. Letos bodo Dnevi zeliščarstva v Beli krajini potekali od 26. do 28. septembra 2024. Če vas zanima zeliščarstvo, ne zamudite in jih obiščete.