pedofil, pedofilija, spolna zloraba Svet24.si

Javno dostopna spletna mesta preplavile pedofilske...

riki-balance-hotel, požar Svet24.si

Foto: Požar v Rikli Balance Hotelu na Bledu ...

onkologija, gradbišče, maribor Necenzurirano

Mariborska onkologija: kdo je kriv za zamude in ...

urban stojan ana ros pl Reporter.si

Novi soprog Ane Roš obsojen na leto in tri mesece...

ante simundza 1 gw Ekipa

Šimundža v prvem intervjuju po odhodu: ...

Življenje na tehtnici5 Njena.si

Koliko so v 7 tednih shujšali tekmovalci?

primož roglič Ekipa

Primož Roglič pred sprejemom sporočil žalostno...

Novice Brežice

Uspešno izveden Karierni sejem 2024 v Brežicah pritegnil več kot 600 mladih

Piše: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Čas objave:
18.10.2024 11:41

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je v četrtek, 17. oktobra 2024, že tretje leto zapored organiziral Karierni sejem. Dogodka se je udeležilo rekordno število obiskovalcev, več kot 600 mladih, ki so imeli priložnost spoznati različne poklice, izobraževalne ustanove in uspešne lokalne delodajalce.

Sejem je mladim ponudil vpogled v karierne in izobraževalne možnosti, ki jih imajo na voljo v Posavju, ter jim pomagal pri odločitvah glede njihove prihodnosti. Na stojnicah so izobraževalne in javne ustanove ter podjetja predstavljali svoje programe, poklice, dobre prakse in karierne priložnosti.

Na stojnicah so se mladim predstavili: Šolski center Krško – Sevnica, SIC Višja strokovna šola Brežice, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, Narayan d.o.o., Posavc d.o.o., Knjižnica Brežice, Zavod RS za zaposlovanje – Območna služba Sevnica, Tips d.o.o., Karierni center Univerze v Mariboru, Numip d.o.o., Q Techna d.o.o., Zdravstveni dom Brežice, Metalna Senovo d.o.o., RRA Posavje, Hidroelektrarne na spodnji Savi d.o.o., Terme Čatež d.d., Ino Brežice d.o.o., Tpv Automotive d.o.o., I.H.S. d.o.o., Ljudska univerza Krško, Policijska postaja Brežice, Krka d.d., Willy Stadler d.o.o., Posavski muzej Brežice in Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Vzporedno s sejmom so potekale tudi različne delavnice za mlade na temo izzivov in priložnosti pri izbiri poklica, kako z napakami na poti do ciljev, ter kako svoje poklicno potovanje spremeniti v poklicanost. Predstavili so se jim tudi mladi lokalni podjetniki, ki so skozi svoje zgodbe in izkušnje mladim pokazali, da je mogoče slediti sanjam in uspešno razvijati kariero v lokalnem okolju.



Dopoldanske delavnice so izvajali Zavod RS za zaposlovanje, Zavod za zvezde, Socialna akademija ter mladi podjetniki – Kaja Omerzo, Jani Leskovec in Katja Čelič, ki so mlade navdihovali s svojimi poklicnimi zgodbami.

V popoldanskem delu je bila za podjetnike in predstavnike podjetij organizirana delavnica Uroša Ferlina na temo Hekanje časa za učinkovito delo in posel, na kateri so udeleženci pridobivali znanje za učinkovito upravljanje časa. Druženje smo zaključili v sproščenem vzdušju poslovnega mreženja.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice se zahvaljuje vsem sodelujočim in obiskovalcem, ki so s svojo prisotnostjo pripomogli k uspešni izvedbi sejma. Dogodek je pokazal, da ima Posavje veliko priložnosti za mlade, ki želijo svojo izobraževalno in karierno pot uresničevati v domačem okolju.