nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Središče ob Dravi/Brežice

Upravna spora občin Središče ob Dravi in Brežice glede azilnih domov rešuje sodišče

Piše: STA

Čas objave:
12.04.2024 07:59

Potem ko sta občini Središče ob Dravi in Brežice sprožili upravni spor zaradi odločitve vlade, da na njunem območju vzpostavi začasna azilna domova, je predsednica Upravnega sodišča RS Jasna Šegan povedala, da sta obe zadevi v "začetni fazi reševanja". Do odločitve sodišča pa je vladni odlok v veljavi, je pojasnila Šegan.

Občina Središče ob Dravi je upravni spor vložila 3. aprila. Med drugim v njem predlaga izdajo začasne odredbe, da se izvrševanje sklepa vlade o lokaciji azilnega doma začasno zadrži. Kot je povedala Šegan, je zadeva v reševanju na zunanjem oddelku upravnega sodišča v Mariboru. Pridobivajo odgovore strank na tožbo in predlog za izdajo začasne odredbe ter pridobivajo upravne spise, je dodala.

Medtem ko je tožba Središča ob Dravi na mariborskem oddelku upravnega sodišča, pa tožbo Občine Brežice vodi Upravno sodišče RS na sedežu v Ljubljani.O tem, kdaj bodo o zadevi odločali, Šegan ni želela govoriti. "Zaenkrat lahko samo sporočimo, da bo sodišče o predlogu za izdajo začasne odredbe odločalo hitro. Težko je napovedati, kaj to pomeni; odvisno tudi, ali bo razpisana obravnava. Vsekakor pa sodišče zadevo že obravnava," je dodala.

Vlada je konec februarja sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito organizira izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. Omenjeni sklep vlade je naletel na oster odziv lokalnih skupnosti, nasprotovanje takšni odločitvi so lokalni prebivalci izrazili tudi z več protestnimi shodi.