krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

ana nikolić Odkrito.si

Pretresljivi posnetki znane pevke

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice

Topliška noč vabi z bogatim programom

Piše: R.K.

Čas objave:
22.07.2022 06:26

Občina Dolenjske Toplice danes obeležuje občinski praznik, ob njem pa pripravljajo tradicionalno Topliško noč ter bogat program v soboto in nedeljo.

Danes ob 19. uri bo v veliki dvorani KKC Dolenjske Toplice slavnostna seja ob občinskem prazniku in otvoritev 4D doživetja z misijo: potovanje k (iz)viru življenja. Ob 21. uri pa bo v šotoru na makadamskem parkirišču za KKC Dolenjske Toplice koncert Eve Boto s predskupino Gwen Huges, v sklopu turneje po Sloveniji.

Jutri, 23. julija se prav tako obeta pestro dogajanje: ob 8. uri v KKC pripravljajo brezplačno mejrjenje pritiska, holestarola in sladkorja v krvi, med 8. in 12. uro bo na ploščadi pred KKD Dolenjske Toplice Topliška kmečka tržnica, v Sitarjevi hiši bo med 8. in 20 uro 4D doživetje Potovanje k (iz)viru življenja. Predavanje Konoplja kot hrana za vaše zdravje bo v sejni sobi KKC Dolenjske Toplice ob 9. uri, ob 9. uri bo uvodni tečaj nordijskje hoje - zbor je pred Sitarjevo hišo. Med 9. in 12. uro bo potekala Delavnica priprave pogače v Sitarjevi hiši, v istem terminu bo Brezplačen ogled Hudičevega turna i depoja v Soteski. Ob 13. uri bo Kuhanje golaža 3Ž (župan, župnik, žandar), med 14.30 in 18. uro bo predstavitev slik z naravnim peskom in ustvarjalna delavnica slikanja z naravnim peskom v avli KKC Dolenjske Toplice. 

ob 15. uri bo Prikaz priprave praženega krompirja, sejem domače in umetnostne obrti, kjer bo Hudo pivo - pivovar s starodobnikom, za otroke bo zagotovo zanimiv napihljiv grad in helij baloni, obiskovalci pa se bodo lahko okrepčali s kokicami, sladoledom, sladkorno peno, palačinkami, šmornom in odžejali s hladnimi napitki.

Ob 15.30 bo delavnica Samopomoč iz narave, pob 16. uri se lahko udeležimo vožnje s kočijo, ob 16.30 pa glasbenega rajanja za otroke. Parada starodobnikov bo od 18. uri, ko bo turi predstavitvena povorka društev, ob 19.30 pa bo na sporedu Skeč.

Ob 21. uri bo gasilska veselica z ansamblom Gašperja Kavška, ki bo v šotoru na makadamskem parkirišču za KKC Dolenjske Toplice.

Nedelja, 24. julija prinaša Delavnico presenečenja za otroke ob 15. uri pred depojem v Soteski. Med 15 in 18. uro pa bo Brezplačen ogled Hudičevega turna in depoja v Soteski.

31. julija bo ob 16. uri bo v nedeljo Ribiški piknik s spremljevalnim programom in Ansamblom Roka Kastelca na Domačiji Barbič.

Več informacij najdete v priloženem letaku.

Praznik občine Dolenjske Toplice 2022 - program

Praznik občine Dolenjske Toplice 2022 - program