kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

jasmin-cerić Njena.si

Intervju: Špartanski duh s srcem na dlani in ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Novo mesto

Terme Krka s triodstotno rastjo prodaje storitev

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.03.2016 12:53

V Termah Krka, ki v okviru novomeške farmacevtske družbe Krka združujejo terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, obmorski center Talaso Strunjan, Hotele Otočec in poslovni hotel Krka v Novem mestu, so lani ustvarili 31 milijonov evrov prihodkov. Lansko prodajo zdraviliško-turističnih storitev so v primerjavi s predlani okrepili za tri odstotke.

(FOTO: www.terme-krka.com)

Iz Term Krka so sporočili, da so bili uspešnejši predvsem v drugi polovici leta. V njihovih hotelih se je povečalo število prenočitev tujih gostov, predvsem Italijanov in Avstrijcev, hkrati pa se je zaradi mednarodnih sankcij in položaja v Rusiji prepolovilo število nočitev tamkajšnjih gostov.

Slabši obisk ruskih so nadomestili domači gosti, stanju na trgu pa se v Termah Krka prilagajajo s stalnim izboljševanjem storitev, dvigovanjem kakovosti, poudarjenim individualnim pristopom, skrbnim poslovanjem in premišljenimi vlaganji v promocijo, so dodali.

Večjih naložb letos ne načrtujejo, sicer pa stalno skrbijo za posodabljanje ponudbe na vseh področjih svojega delovanja, od zdravstva, gostinstva, hotelirstva ter bazenske, športne in velneške ponudbe.


Ker je njihova vizija usmerjena v zdraviliški turizem, bodo še naprej utrjevali lastni položaj na področju medicinske rehabilitacije pri boleznih in poškodbah gibal ter srčno-žilnih in pljučnih boleznih, pa tudi na področjih preventivnih zdravstvenih programov, medicinskega velnesa, estetike, zelenega turizma in kakovostnih gostinsko-turističnih storitev, so navedli.

V Termah Krka, ki zaposlujejo nekaj manj kot 570 ljudi, števila zaposlenih lani niso povečevali. Z zaposlitvijo novih sodelavcev so nadomeščali le t. i. naravni odliv. Takih primerov je bilo lani 36, letos naj bi jih bilo predvidoma 20.

Pristavili so, da zadnja leta veliko sodelujejo z nekaterimi lokalnimi pridelovalci in predelovalci sadja, zelenjave ter drugih živil, ki sestavljajo njihovo kulinarično ponudbo. Omenjeno sodelovanje pa vzpostavljajo in krepijo tudi pri animacijski ponudbi.