sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice Novo mesto

Ta dobra večerja prvič v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
26.05.2021 10:24

Akcija, v kateri restavracije in nevladne organizacije po Sloveniji združujejo moči za dober namen, do nedelje, 30. maja, poteka tudi v Novem mestu.

Regijski NVO center in CNVOS sta povezala priznano restavracijo Fink&Situla iz središča mesta z Društvom za zaščito živali Novo mesto, glavni junaki in junakinje pa ste vi - s simboličnim prispevkom 5 evrov podprite društvo oziroma pomagajte zbirati denar za oskrbo sesnih mačjih mladičev in si priborite gurmansko doživetje za dve osebi.

Fink&Situla
Fink&Situla
Mankica Kranjec

Društvo za zaščito živali Novo mesto se ukvarja z zaščito vseh vrst živali, večji del časa in sredstev pa nameni oskrbi nikogaršnjih mačk. Pomlad zanje ne predstavlja samo cvetočih rož in toplih sončnih žarkov, temveč tudi legla
številnih tako ali drugače zavrženih mladičev. Med njimi se najdejo tudi taki, ki so jih prezgodaj odtrgali od mame, zato vlogo mame prevzamejo prostovoljci društva. 

Novi mucek
Novi mucek
DZZŽ Novo mesto

Dolge neprespane noči in številne skrbi so poplačane potem, ko otroci, veliki in zdravi odtačkajo v svoje domove. Stroški oskrbe takšnih mladičev so visoki, zato so se odločili, da jim v Restavraciji Fink&Situla priskočijo na pomoč pri zbiranju sredstev. Naj spomnimo, da je pred epidemijo društvo prav v Situli prirejalo dobrodelne koncerte za novomeške tačke, zakonca Fink pa sta se z veseljem odzvala vabilu nevladnikov in za To dobro večerjo pripravila vrhunski menu za dve osebi. 

Kako sodelovati? Preprosto:

- Donirajte najmanj 5 evrov Društvu za zaščito živali Novo mesto. To lahko naredite z SMS sporočilom MUCKINM5 na 1919, nakazilom na TRR (SI56 6100 0000 4744 908, odprt pri Delavski hranilnici, namen nakazila: ta dobra večerja, sklic: SI00 1234), tako, da odprete svojo mobilno banko in skenirate QR kodo na fotografiji, ali prek Pay Pala: https://dzzz-nm.si/donacije/


- V komentar pod fotografijo na Facebook strani Fink&Situla zapišite #tadobravečerja. Označite lahko osebo, ki jo želite povabiti na večerjo. Če bo v dobrodelni nagradni igri sodelovala tudi oseba, ki ste jo izbrali, se vajine možnosti v žrebu seveda povečajo. 

Lina, Vesna in rešen muc
Lina, Vesna in rešen muc
DZZŽ Novo mesto

Dobrodelna nagradna igra traja do nedelje, 30. maja, do polnoči.
Nagrajenko oziroma nagrajenca bodo izžrebali 31. maja.