katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

1702382906-dsc2167-01-1702382890043 Necenzurirano

Žibertova banka prihaja v roke srbskega tajkuna

zibert prednik hot sd pl Reporter.si

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Giovanni Barreca z ženo, ki jo je neusmiljeno pokončal, saj je bil (in še je) prepričan, da je v nje Odkrito.si

Pokončal družino, ker je želel izgnati hudiča

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Novice

Stopili so skupaj

Piše: R.K.

Čas objave:
12.02.2024 09:22

Rdeči križ Metlika je v petek, 9. februarja v telovadnici OŠ Metlika organiziral tradicionalni dobrodelni koncert Stopimo skupaj za pomoč ljudem v stiski.

Rdeči križ Metlika materialno in finančno skozi celo leto pomaga številni družinam in posameznikom v stiski . Družin, ki se čedalje teže preživljajo, je tudi na območju naše občine vse več. V zadnjem letu smo priča veliki draginji, katero najbolj občutijo socialno šibke družine, socialne stiske so se še poglobile. Pri Rdečem križu z našimi prostovoljci zagotavljamo, pomoč v okviru naših možnosti, da nihče ne bo ostal lačen. Je pa res, da je vse več strahu med ljudmi kako bodo preživeli iz meseca v mesec, kako bodo poravnali položnice, plačali zdravstveno zavarovanje in kako bodo kos podražitvam. Potrebe po pomoči so se precej zvišale, mnoge družine, ki so še do nedavnega živele povsem običajno gospodinjstvo, se oglašajo pri nas in prosijo za pomoč.

Da bi lahko pomagali vsako leto zbiramo sredstva v obliki dobrodelnega koncerta Stopimo skupaj. Zbrana sredstva lanskega koncerta smo namenili za : obnovo bivalni prostorov, obnovo po dveh požarih, nakup in umestitev hišnega dvigala za invalidno osebo, terapije za otroke s posebnimi potrebami, poplave, hrana, položnice… Zahvaljujemo se vsem, kateri podpirajo projekt Stopimo skupaj, kateri odpira vrata za tiste, ki jih je življenje potisnilo na rob. Odziv in pomoč Občine, obiskovalcev, donatorjev, nastopajočih, medijev in prostovoljcev so žarek veselja in upanja za ljudi, ki jih je življenje postavilo na hudo preizkušnjo.

Tako kot v preteklih letih bomo tudi letos zbrana sredstva v višini 6.200 Eur namenili za pomoč ljudem v stiski, le teh pa ni malo. Imamo družine, ker se prepletajo socialno – zdravstvene težave, a o svoji stiski ne zmorejo spregovorit javno. Bolezen je tista, ki si jo nihče ne želi se posebej hudo pa je, ko je v zgodbi otrok. Sredstva bomo tudi letos namenili za prepotrebne terapije otrokom s posebnimi potrebami, zamenjava dotrajane kritine na stanovanjski hiši , hrana ...

Na koncertu so nastopili: ansambel Andreja Bajuka, ansambel Tonija Verderberja, skupina 2B, Juhu glasbeni mix, Sara Praznik, Manca Izmajlova, Severa Gjurin, Talia, Hot Thunder , Bort Ross, Gušti, Andraž Hribar, Septim in otroški pevski zbor Lan.

Zbrane je pozdravila županja občine Metlika gospa Martina Legan Janžekovič. Predsednica Rdečega križa Metlika gospa Mojca Stopar Zevnik in sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič se ob zaključku zahvalita vsem za dobra dela v prid nekoga, ki pomoč potrebuje.