plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

nada-zorec, kmetija-2023 Njena.si

Kmetija: Nadi prekipelo, razočarana sama ...

lanisek Ekipa24.si

V drugi seriji Slovenci kot prebujeni, Anže ...

Novice Novo mesto

FOTO: V novo leto na množičnih silvestrovanjih na prostem

Piše: STA/okalno.si

Čas objave:
31.12.2018 06:09

Številni bodo novo leto 2019 pričakali na množičnih silvestrovanjih na prostem, ki jih pripravljajo v večjih mestih po državi. Ponekod bo nebo razsvetlil ognjemet. Tudi vreme jim bo naklonjeno, ker bo po napovedih povečini suho.

113434_174489_Silvestrovanje_v_rnomlju_19.jpg

Ob 20. uri bo Silvestrovanje na prostem,  v Mestnem parku Trebnje.  V Semiču organizirajo Silvestrski pohod na Smuk, zbor  bo ob 20. uri na Štefanovem trgu (tudi na Gabru in Štrekljevcu). 

1r.JPG
Veseli december v Novem mestu
Radio Krka, M.K.

Ob 21. uri  pripravljajo Silvestrovanje: Po Urbanovi poti v 2019!, zbor bo na Trgu svobode Metlika. Prav tako ob 21. uri  se začenja današnje dogajanje v sklopu Veselega decembra - silvestrovanje - na novomeškem Glavnem trgu. Nastopili bodo Gašper Rifelj in MI2. 

MI2.jpg
MI2
Zavod Novo mesto

Silvestrovanje z glasbeno skupino Ansambel fantje izpod Lisce,  na ploščadi pred Kulturnim domom Krško se bo začelo ob 21. uri. 

Veseli december 2016 v KK
Veseli december v Krškem (arhiv)
foto: Občina KK

Ob 21.30 uri bo Silvestrovanje, na parkirišču pri gradu Črnomelj. 

120955_174489_Silvestrovanje_v_rnomlju_78.jpg

Silvestrovanje na prostem s skupino HARMONK 'N ROLL, v starem mestnem jedru Brežice bo ob 22. uri. Prav tako ob 22. uri pa se bo začelo tudi Veselo silvestrovanje s Top Bandom, na Mestni ploščadi Kočevje.

051443_186551_SILVESTROVANJE_PROSTO.JPG

V Ljubljani bodo že tradicionalno silvestrovali na štirih trgih. Na Kongresnem trgu, kjer bo program namenjen najširšemu krogu obiskovalcev, bodo nastopili Anabel, Nika Zorjan in Victory. Na Mestnem trgu, kjer se bodo zbrali ljubitelji popevk, pa bodo nastopili Maraaya & Jazzilaz in Klara Jazbec.
Polnočni ognjemet z Ljubljanskega gradu bodo pripravili z raketami iz biorazgradljivih materialov. Te bodo v zeleni barvi, ki je barva Ljubljane, in v srebrni, zlati in modri, ki so barve silvestrskega večera. Če bo megla, povečana oblačnost ali močan veter, bo ognjemet zvočni z nizko letečimi raketami, napovedujejo v Turizmu Ljubljana.
V Mariboru, kjer ima javno silvestrovanje najdaljšo tradicijo v Sloveniji, bosta nastopila Nuša Derenda in Pop Design.

Silvestrsko vzdušje bo tudi pri brezdomcih v Ljubljani. Silvestrovanja z njimi, ki ga prireja Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, se bodo udeležili tudi predsednik republike Borut Pahor, ljubljanski župan Zoran Janković in ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore.