Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Start 3. etape kolesarske dirke Po Sloveniji bo v Grosupljem

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2023 07:49

Včeraj sta organizacijski direktor kolesarske dirke Po Sloveniji Bogdan Fink, ki zastopa Kolesarski klub Adria Mobil, in župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič podpisala pogodbo o sodelovanju pri organizaciji kolesarske dirke PO SLOVENIJI 2023. Podpisu pogodbe je prisostvovala tudi direktorica uprave Zdenka Grozde.

V času od 14. do 18. junija 2023 bo potekala kolesarska dirka Po Sloveniji 2023. Start 3. etape, 16. junija, bo v Grosupljem. Občina Grosuplje spodbuja šport, rekreacijo, kolesarstvo pa je zagotovo pomembna športna panoga. Start ene izmed šestih etap v Grosupljem predstavlja za našo občino tudi dobro promocijo.

Da šport, rekreacija, posebej pa kolesarstvo v Grosupljem živi, nam pove že naša največja športno rekreativna prireditev, ki poteka vsako leto, prvo nedeljo v juniju. Pred nami je tako že 23. Kolesarski maraton treh občin. Tega v sodelovanju z občinami organizira Kolesarsko društvo Grosuplje, s skoraj 47-letno tradicijo. Proge različnih tras, vzponov in dolžin, vsako leto privabijo številne kolesarje iz vse Slovenije in tudi iz naših sosednjih držav. Kot navdušeni kolesarji pa so se izkazali tudi naši najmlajši. Vzporedno namreč že več let poteka prav tako dobro obiskan Družinski maraton.

Letošnje leto pa bo tako za šport, posebej pa kolesarstvo v naši občini, še en izjemno pomemben dan.

29. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala:

  • etapa / 14. junij: Celje – Rogaška Slatina,
  • etapa / 15. junij: Žalec – Ormož,
  • etapa / 16. junij: Grosuplje – Postojna,
  • etapa / 17. junij: Ljubljana – Kobarid,
  • etapa / 18. junij: Vrhnika – Novo mesto.

Dirka Po Sloveniji tako v petek, 16. junija 2023, prihaja v Grosuplje. Grosupeljčanke in Grosupeljčani bomo ta dan naše kolesarske ase močno spodbujali že na sami startni črti. Kot ob tem napovedujeta župan in direktorica, pa bomo za nekaj kolesarske evforije, da bo navijaško vzdušje v naši občini res tisto pravo, poskrbeli tudi s spremljevalnim programom.

Prva kolesarska dirka Po Sloveniji je bila organizirana že leta 1993 v počastitev nove države - samostojne Slovenije, le leto dni po tem, ko je Kolesarska zveza Slovenije postala polnopravna članica mednarodne kolesarske zveze UCI, kolesarska dirka Po Sloveniji pa je dobila svoje mesto na mednarodni kolesarski sceni. Skozi leta se je nenehno razvijala v organizacijskem in tekmovalnem smislu ter danes predstavlja vrhunski športno-turistični dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva.

Od leta 2017, ko je bil realiziran prvi mednarodni televizijski prenos, si dirko vsako leto ogleda več kot 10 milijonov gledalcev s celega sveta. S sloganom »Fight for Green« je postala ena najbolj prepoznavnih, atraktivnih in gledanih dirk v terminu pred znamenito Dirko po Franciji.

Organizator 29. dirke je Kolesarski klub Adria Mobil. Ta za njeno organizacijo v sodelovanju s sponzorji in partnerji skrbi že vse od leta 1998.