skala, jesenice na dolenjskem Svet24.si

Foto: Družini na brežiškem večerni mir skalila...

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

simundza Ekipa

Bodo Turki odpustili Šimundžo? Trma, ki bi ...

Novice Novo mesto

Stari vrtec v Ribnici še vedno sameva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.01.2016 19:35

Za odprtjem prvega dela novega vrtca Ribnica junija 2013 in novega trakta avgusta 2014, so popolnoma izpraznjeni prostori starega vrtca, zidani in montažni del. A ti ne bodo dolgo samevali in kazili okolico sodobnega varčnega, energetsko varčnega, novega vrtca, enega največjih in najsodobnejših Sloveniji.

Takšna so bila pričakovanja na občini Ribnica po preselitvi otrok v nove prostore, ki so v tem času šla rakom žvižgat. Oba vrtčevska dela namreč še vedno ostajata nedotaknjena in vprašanje je, če se bo kaj na bolj spremenilo tudi v tem letu. In sicer zaradi denarja, ki ga občina preprosto ne najde, še posebej sedaj, ko je ob poltretji milijon evrov zaradi znižanja povprečnine za proračunska leta 2016 in 2017.
In kakšni so načrti občine: Montažni del nekdanjega vrtca naj bi podrli in uredili okolico, saj morebitna obnova ne bi bila gospodarno smotrna, je dejal župan Jože Levstek Levstek. Igrala so ostala na sedanji lokaciji in so tudi lani služila svojemu namenu.

Že pred preselitvijo Varstveno delovnega centra Ribnica (VDC) v obnovljeno stavbo v podjetniško cono Ugar, je občina nakazala možnost, da bi lahko po izpraznitvi prvega dela VDC delovala v zidanem delu vrtca. Željo, da bi ta prostor zasedli ,so pokazala tudi številna društva v Ribnici. Levstek je še dejal, da aktivnosti v zvez s postopki ureditve starega vrtca ne glede na vse potekajo zelo transparentno s ciljem, da ta prostor tudi vsebinsko zaživi.

Jože Levstek o staremu vrtcu na priloženem avdio posnetku:

jože levstek.mp3