princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

nik mujanovic Ekipa24.si

Sodišče izdalo začasno odredbo v sporu velikega...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

Novice

Spomladansko čiščenje v Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2023 09:20

Tudi v letu 2023 bo Mestna občina Krško v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in društvi pristopila k izvedbi pomladanskega čiščenja okolja.

Mestna občina Krško vabi krajevne skupnosti, organizacije in društva, ki se želijo vključiti v akcijo pomladanskega čiščenja, da najkasneje do srede, 19. aprila, pisno sporočijo svoj namen na naslov Mestna občina Krško, Cesta krških žrtev 14, 8270 Krško, oziroma elektronski naslov darko.anzicek@krsko.si (s pripisom "Za akcijo pomladanskega čiščenja okolja") in ob tem pisno dostavijo sledeče podatke:

  • okvirni datum vaše akcije (točen datum se bo uskladil z izvajalcem za postavitev kontejnerjev in odvoz kontejnerjev z odpadki),
  • število kontejnerjev, ki jih potrebujete,
  • lokacijo akcije z določenim mestom za postavitev kontejnerjev,
  • kontaktno osebo (točen naslov in telefonsko številko).

O akciji čiščenja je treba občino obvestiti vsaj sedem dni pred izvedbo.

Pomladansko čiščenje okolja je namenjeno odstranjevanju odpadkov, ki se nahajajo v naravi in bivalnem okolju. Ni pa namenjeno čiščenju bivališč (podstrešja, kleti, dvorišča…). V ta namen lahko gospodinjstva na podlagi naročila enkrat letno oddajo 3m3 odpadkov družbi KOSTAK d.d., kar je vključeno v ceno smetarine.

Lastnike zemljišč MO Krško opozarja, da so po Zakonu o varstvu okolja sami odgovorni za odložene odpadke na njihovih zemljiščih. Zato jih pozivajo, da zemljišča nadzirajo in kršitelje, ki nezakonito odlagajo odpadke na njihovih zemljiščih, prijavijo pristojni inšpekciji. Nadzor nad ravnanjem z odpadki izvaja Medobčinski inšpektorat – Skupni prekrškovni organ občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica, telefonska številka (07) 49 81 382 in Inšpekcija za okolje, Inšpektorata RS za okolje in prostor, Območna enota Novo mesto, kamor lahko občani prijavijo kršitve v zvezi z ravnanjem z odpadki, telefonska številka (07) 39 42 160.