kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Kočevje, Ljubljana

Šolarji znova v klopi, tudi v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.01.2013 06:23

Okrog 140 srednješolcev v Kočevju se v šolo vrača na nadomestne lokacije. Požar, ki je v času počitnic zajel njihovo srednjo šolo, je namreč povzročil za okoli 1,5 milijona evrov škode in tako poškodoval objekt, da v njem nekaj časa pouk ne bo mogoč.

Po novem letu bo v šolske klopi že danes znova sedlo več kot 161.000 osnovnošolcev in 78.000 dijakov. Božično-novoletne počitnice so trajale dober teden. V tem času so se učenci in dijaki lahko udeleževali prireditev in delavnic po vsej državi, izkoristili pa so lahko tudi priložnost za preživljanje več časa v družinskem krogu.

V Kočevju pouk na  treh lokacijah

Kot je pojasnil kočevski župan Vladimir Prebilič, bodo objekt najverjetneje znova lahko začeli uporabljati šele s prihodnjim šolskim letom. Za srednješolce bodo tako zdaj pouk organizirali na treh lokacijah. Za dopoldanski čas bodo najeli prostore Ljudske univerze v Kočevju, ki ima večino svojih aktivnosti načrtovanih v popoldanskem času. Del pouka bo potekal tudi v stavbi kočevske gimnazije, eno učilnico pa bodo pridobili v kočevski knjižnici. Šolo si bo danes ogledal minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk.

Pred zaključkom letošnjega šolskega leta bodo šolarji imeli še prost teden v času zimskih počitnic, zatem pa jih čakajo še prvomajske počitnice. Zimske počitnice bodo znova v dveh delih, in sicer izmenično po območjih statističnih regij. Najprej bodo imeli počitnice šolarji iz vzhodne statistične regije, nato še tisti z zahoda države.